Hendek Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında yapıldı.  Meclis 9 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Meclisin 1-2 ve 3’ncü maddeleri oy birliğiyle onaylanırken, Kemaliye, Başpınar ve Mahmutbey mahallesini ilgilendiren imar-parsel hisseleriyle ilgili komisyon raporu için belediye başkanı ve encümene yetki verildi.

5-6 ve 7’nci maddeler de oy birliğiyle kabul edildi.  8’nci madde Hukuk Komisyonuna havale edilirken, 9’ncu madde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edildi.


Gündem dışı konuşmalarda ise Bayraktepe Derneği tarafından kullanılan ve HİMPAŞ’a ait araçla ilgili söz alan Hendek Belediye meclis üyesi ve HİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, söz konusu aracın kullanımıyla alakalı olarak, Bayraktepe Derneğinden kira alıyoruz. Bununla ilgili gizli saklımız yok.

Araç kiralaması başta olmak üzere, kendi dönemimize ait yapılan tüm faturalandırma ve tahsilat işlemleriyle ilgili elimizde makbuzlarımız mevcut. Ödemeler ve milletimizin bize emaneti noktasında çok hassas davranıyoruz. Özellikle ifade etmeliyim ki; ilçemizde faaliyet gösteren her derneğe eşit mesafedeyiz. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Bundan emin olun” dedi.

Gündem dışı diğer konularda meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Başkan Turgut Babaoğlu, “Açık, şeffaf ve adil bir şekilde hep birlikte Hendek için çalışıyoruz. Her konuyu sizinle paylaşarak ortak karar vereceğimizden emin olun.

Siz değerli meclis üyelerimizle, personellerimizle Hendek’in gelişimi ve büyümesi için gayret ediyoruz” dedi. Meclis gündem konuların görüşülmesinin ardından tamamlanırken, meclisin Ağustos ayında tatil olması ve Eylül ayında toplanması kararlaştırıldı.