Sofular sülalesi bölgede bir Vakıf kurma gelişimini sürdürürken, Sofuoğlu Vakfı kuruluş heyeti Hendek deki Sofular aileleriyle bir araya geldi…
 
Hendek de bir araya gelen heyet kurulacak olan vakıfla ilgili olarak şunları belirtti. “Sofuoğlu Vakfı kuruluş çalışmalarımıza Sakarya programımızla devam ediyoruz.
Sakarya'da Adapazarı, Akyazı, Ferizli, Geyve, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kocaali ve Sapanca ilçelerinde 1870'lerden itibaren yerleşen 10-15 bin civarında akrabamız yaşamaktadır.
 

Sofuoğlu Vakfı Heyeti Hendek de ziyaretlerde bulundu…

En az üç gün sürecek çalışmalarımıza bugün vakıf kurucularımız dan olacak olan bir heyetle Hendek, Akyazı ve Karapürçek Teki akrabalarımızla bir araya gelerek başladık.

Ziyaretlerinin amacı akrabamıza vakfımızın çalışmalarını anlatıp istişare etmek, daha çok bölgeden Mütevelli Heyeti olmasını sağlamak, çok önem verdiğimiz vakfımızın Sakarya şube yönetimine özellikle temsil açısından tüm bölgelerden katılım sağlatmak ve tüm bölgelerdeki Sofuoğullarının birbirini tanıması ve kaynaşmasını sağlamak için düzenleyeceğimiz genel toplantı hakkında bilgilendirmek.

Programımıza yarın (pazar) 13:00'da Arifiye ve 17:00'da Sapanca ile devam edeceğiz.
Hayırlara vesile olması dileğiyle tüm Sofuoğullarına selamlarımızı iletiyoruz.”