Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, Yukarıdereköy Mahallesi’nin aydınlatma, ulaşım ve Aşağıdereköy ile bağlantı yol sorunu olduğunu belirterek, bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğini söyledi. 

D-100 YUKARIDERE KAVŞAĞI’DAN AYDINLATMA YAPILMALI 

Ender Serbes, Serdivan İlçesi Yukarıdereköy Mahalle Muhtarı Seyfullah Abacıoğlu’nu ziyaret ederek mahallenin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştu. Serbes, yaptığı açıklamada, Serdivan İlçesi Yukarıdereköy’ün en önemli sorunlarından birini mahalleden geçen D-100 Karayolu güzergahının aydınlatma meselesi olduğunu dile getirdi. Bölgede aydınlatma olmaması sebebiyle Yukarıdereköy kavşağına çıkan yolun sağlıklı bir şekilde görülemediğini vurgulayan Serbes, “Bu da kazalara sebep olabiliyor. D-100 Yukarıdereköy yolu üzerine çok güzel bir aydınlatma yapılması gerekiyor. Aksi taktirde bu kavşak tehlikeli olmaya devam edecek. Yukarıdereköy sakinleri tarlalarına, bahçelerine, okullarına bu yolu kullanarak gidiyorlar. Yolun karanlık olması tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Gerek Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve gerekse Karayolları Genel Müdürlüğü bu aydınlatma talebini bir an önce hayata geçirmelidir. Çünkü burada insanların can güvenliği söz konusu.” diye konuştu.

İKİ MAHALLE ARASINA YAN YOL TALEBİ

D-100 Karayolu’nun çok yoğun ve tehlikeli olması sebebiyle Yukarıdereköy ile Aşağıdereköy arasına bir yan yol veya bağlantı yolu yapılmasının istendiğini kaydeden Serbes, iki mahalle arasında güvenli bir ulaşım için bu yolun çok önemli olduğunun altını çizdi. Serbes, “Bu iki mahalle sakinleri birbirlerine gidip gelmek, tarlalarına, bağlarına bahçelerine ulaşmak için çok yoğun ve tehlikeli olan D-100 karayolunu kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu da iki mahalle sakinlerini korkutuyor. Çünkü D-100 Karayolu mahalle kavşaklarında ölümlü trafik kazaları yaşanıyor. Bu bakımdan yayaların ve araçların güvenle seyredeceği bu iki mahalle arasında yan yol talebinin karşılanması çok önemli. Bu çağrıya ilgili kurumların ciddiyetle kulak vermesi gerekir.” şeklinde konuştu.

ULAŞIM SORUNU ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR EDİYOR 

Yukarıdereköy’ün şikayet ettiği konulardan birinin de ulaşım sorunu olduğunu anlatan Serbes, toplu taşıma araçlarının 2 saat arayla hizmet vermelerinin özellikle lise öğrencilerini mağdur ettiğini belirtti. Serbes, “Lise öğrencileri Serdivan ve Adapazarı şehir merkezindeki okullarına gidip gelmekte büyük zorluk yaşıyorlar. Servis tutma imkanları da yok. Çünkü okula giden tüm öğrencilerin ders başlangıç ve çıkış saatleri aynı değil. Bu sebeple 2 saat arayla hizmet veren otobüslerin daha sık sefer yapmasını istiyorlar. En azından derslerin başladığı ve bittiği saatlerde daha sık seferler konulmalı. Bir otobüsü kaçıran bir öğrenci tam 2 saat beklemek zorunda kalıyor. Bu da sağlıklı bir eğitim için hiçte iyi bir durum değil. Bu öğrenci ne zaman eve gelecek ne zaman yemek yiyecek ve ne zaman ders çalışacak. Zamanının büyük çoğunluğunu otobüs beklemekle geçiriyor. Gerçekten bu öğrencilerin ve mahalle halkının ulaşımda yaşadıkları mağduriyete son verilmeli.” çağrısında bulundu.