Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği’nden doğal hayata destek

‘Sen de El Ver’ projesi ilgi gördü

Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği (TKGD) Başkanı Metin Yılmazer, “Sende El Ver” sloganı ile başlattıkları sosyal sorumluluk projesi ile doğadaki hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Başlatılan projelerine çeşitli illerden destek verildiğini belirten Başkan Yılmazer; “TKGD olarak ‘Sende El Ver’ projemiz kapsamında, güvercinlerimizi beslemek için sokağa çıktığımızda çevrede yiyecek ihtiyacı olan kanatlı hayvan ya da kedi-köpek gibi sokak hayvanları için, doğal hayatı desteklemek adına yemleme yapılmasını sağladık. Bunu kısıtlamalar süresince her haftasonu sürdürme amacındayız” dedi.

‘Sen de El Ver’ projesi başladı

DOĞAL HAYATA DESTEK VERDİLER

Proje hakkında bilgilendiren Başkan Yılmazer, dermek üyelerine çağrıda bulunarak “Sokağa çıkma yasağı kapsamında tam zamanlı yasağın olduğu hafta sonları, kümes ve ikametinin farklı yerlerde olduğunu beyan eden arkadaşlarımızın talepleri üzerine, güvercinlerini besleyebilmeleri için belge düzenlemiştik. Bu hafta sonu, TKGD Ailesinin bir parçası olarak “Sende El Ver” Projemiz kapsamında, güvercinlerimizi beslemek için sokağa çıktığımızda, giderken ya da dönüşte, sokaktaki yiyecek ihtiyacı olan yabani güvercin, kumru, karga, serçe ya da kedi, köpek vs. sokak hayvanları için, doğal hayatı desteklemek adına ‘az ya da çok hiç fark etmez’ yemleme yapacağız. Arkadaşlarımızdan güzergâhları üzerinde hayvanların toplu yaşadıkları yerlerde yemleme yapmalarını ya da kolay ulaşabilecekleri yere yem, yiyecek, içecek bırakmalarını istedik. Ayrıca evi ve kümesi aynı yerde olan, belgesi olmayıp sokağa çıkabilmesi sadece evi ile market arası yürüme mesafesinde olan arkadaşlarımızdan da, buralarda aynı şekilde yemleme yapmalarını ya da yiyecek-içecek bırakmalarını istedik” şeklinde paylaşım yaptı.

BİZ DUYARLI VE BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Eskişehir, Sakarya, Tekirdağ, Elazığ ve İstanbul’dan üyelerin projeye verdikleri katkı ve desteğin çok anlamlı olduğunu ifade eden TKGD Başkanı Metin Yılmazer, “Hayra vesile olacak bu çalışmamıza destek verenlere teşekkür ediyorum. Bu duyarlı ortak davranışımızla ne kadar büyük bir aile olduğumuzu, birlikte hareket ettiğimizde ne güzel işler başarabildiğimizi bu hafta sonu göstermiş olduk. Sosyal sorumluluk içerisinde, bu sıkıntılı günlerde hepimizin içine sinecek, yüzümüzü güldürecek örnek bir davranışa hep birlikte imza atmaktan memnunuz. “Sen de El Ver, Kanat Sesine Kulak, Sevdamıza Hayat olsun” Projemize ilgi ve desteğinizin devamını diliyorum” diye konuştu.