SEDAŞ, Sakarya’nın altı ilçesinde kapasite artırımı, şebeke yenileme ve ana hatlardaki yeraltı çalışmaları kapsamında bu yıl için toplamda 150 milyon TL yatırım ve bakım faliyeti yapacak. Müşteri memnuniyeti ve verimlilik odaklı projeler kentteki 300 binden fazla nüfusu yakından ilgilendiriyor.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), yatırımlarıyla hizmet bölgesine değer katmaya devam ediyor. Sakarya’nın Serdivan, Hendek, Sapanca, Geyve, Ferizli ve Akyazı ilçelerinde yatırım, bakım ve küçük ek tesis  çalışmaları bu yıl hızla hayata geçirilecek. İlk etapta 300 bini aşkın müşteriyi yakından ilgilendiren yatırım kapsamında köyler de dahil olmak üzere ilçelerdeki enerji hatları ile trafolarda yenileme ve bakım faaliyetleri gerçekleştirilecek.

“Proje ihtiyaçlara göre hazırlandı”

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, her geçen gün büyüyen Sakarya’ya yatırımlarla katkı sağladıklarını dile getirdi. Gelişen kentin ihtiyaçlarını karşılama ve müşterilere katma değerli hizmetler hazırlandığını ifade eden Odyakmaz şunları söyledi; “SEDAŞ olarak yoğun sanayileşme ve hızlı nüfus artışına sahip, önemli bir bölgede görev alıyoruz. Kocaeli, Bolu ve Düzce’yi de içine alan 20 bin kilometrekarelik alandaki 3,7 milyon nüfusa kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunuyoruz. Titizlikle yürüttüğümüz uzun çalışmalar sonucu Sakarya’nın ihtiyaçlarını tespit ederek müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla bu yıl için yatırım, küçük ek tesisler ve bakım onarım çalışmaları kapsamında 150 milyon TL’lik harcama projelendirdik. Köyler de dahil olmak üzere şu anda altı ilçede şebeke yenileme ve yeni alternatif şebeke tesisi, kapasite artışı ve hatlarda emniyet mesafesi düzenlemesi gibi çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İlave 11 adet beton köşk tipi trafo ve 40 civarında direk tipi trafo tesisini gerçekleştireceğiz. Yenileme faaliyetleri kapsamında yaklaşık 415 bin metre kablo-iletken çekimi ile 3.600 adet direk montajını yapmak üzere ekiplerimizle birlikte Sakarya için sahadayız. Yatırımlarımızla Sakarya’ya hizmetlerimiz devam edecek.” dedi.

SEDAŞ Sakarya’da Yatırım ve Bakım Faaliyetlerini sürdürüyor

İş güvenliği ve operasyonda süreklilik için planlı kesintiler

Elektrik hizmetinde sürekliliği sağlamayı ve kentte artan enerji talebini karşılamayı hedefleyen çalışmaların enerjili hatta yapılabilmesinin mümkün olmaması nedeniyle planlı kesintilere başvuruluyor. Müşterilerin elektrik ihtiyacını karşılamak adına zorunluluk taşıyan planlı kesintilerde, can ve mal güvenliğini koruyabilmek için hatlardaki enerji devre dışı bırakılarak önceden belirtilen süre çerçevesinde planlı elektrik kesintisi gerçekleştiriliyor. Bu sayede, yatırım ve bakım işlemlerinin emniyetli biçimde yapılabilirken, şebekelerde de teknik sürdürülebilirlik sağlanıyor.

48 saat önceden duyuru yapılıyor

Teknik ve dış etmenlerden kaynaklı kesintilerin önüne geçebilmek için yapılan çalışmalarda planlı kesinti yapılacak bölgelerin isimleri, 48 saat önceden SEDAŞ web sitesinden duyuruluyor. Ayrıca, müşteriler sistemde kayıtlı bulunan telefon numaralarına SMS gönderilerek bilgilendiriliyor.

SEDAŞ Sakarya’da Yatırım ve Bakım Faaliyetlerini sürdürüyor