Sakarya Fuarı'na tam destek

Akgün Altuğ: "Bu fuara ihtiyacımız var"

Kalkınmanın anahtarı

GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenecek Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, 24 Ekim'de kapılarını Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda ziyaretçiye açacak. Tarım ve hayvancılığın yüzyıllardır insanoğlunun kalkınmasının en büyük anahtarı olduğunu söyleyen Başkan Altuğ “Biz bu konuda çok şanslıyız. Toprağımız üreticilerimiz tarafından aynı yıl birkaç ayrı mahsül alınabilecek kadar verimli işleniyor” dedi. Altuğ, hayvancılıkta da teknoloji ile özdeşleşmiş çokça besi çiftlik ve işleme tesislerinin mevcut olduğunu belirterek “Hem sınai hem de zirai anlamda yatırımlarımızı sürekli büyütüyor ve katma değer odaklı çalışıyoruz” diye konuştu.

“Dışa bağımlılık azalır”

Gelişmiş ülkelerin tarım ve hayvancılık sektörüne verdikleri önemin çok net görüldüğünü, buna bağlı olarak sanayileşmede de başarılı olduklarını belirten Altuğ “Biz de buradan yola çıkarak sürekli tarıma dayalı projeler geliştiriyoruz. Bunlardan biri Büyükşehir ile ortak olarak Sakarya Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi” dedi. Tarımın geleceğine yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Altuğ “Proje aşamasında olan Sakarya Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle de tarımsal ürünlerimiz 4 mevsim boyunca organize bir şekilde yetiştirilecek. En büyük amacımız tarımda dışa bağımlılığı azaltmak” dedi.

“Fuar çiftçinin her ihtiyacını karşılayacak”

Gerçekleşecek fuar ile çiftçilerin ihtiyaçlarına yönelik her türlü yeni ve teknolojik ürün sergileneceğini belirten Altuğ “Alınan her yardımcı ekipman topraktan alınan verimin gelişmesine, gelişen verim de daha çok mahsul alınmasına sebep olur. Bu da çiftçinin gelirinin artması, halkın ürünlere daha kolay ulaşması demektir” dedi. Fuar sayesinde şehrin potansiyelinin de tüm Türkiye’ye duyurulacağını söyleyen Altuğ “Yerli ve yabancı birçok üretici firmanın katılacağı, şehrin tarımsal kalkınma yolunda gerçekleştireceği atılımların öncüsü olan bu tip fuarları her zaman destekledik ve desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.