Cuma günü gerçekleştirilen Tüm Hendek Muhtarlar Derneği 3. Kongresinde konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu muhtarlara şöyle seslendi... 

"Aşağı yukarı 10 yıl hendek de ilçe başkanlığı yaptım. Bir dönemde adaylık da yaptık, 2019 21 Martta allah nasip etti. Belediye Başkanı olduk. Allah Hepimize Hayırlı görevler yapmayı nasip etsin inşallah. Geçmişten bugüne karşı çıktım, her zaman da karşı duracağım bir olayı daha önce sizlerle dernekte paylaştım. Bugünde yinede yenilemek istiyorum. Öncesinde yapılacak olan bus seçimin, kazananları ve tüm muhtarlar derneğimizin tüm mensuplarına hayırlı olsun. Kadir Yağlı abiyi Yıllardır tanırım bilirim, bu göreve talip olmuş, emin abiyle yıllardır onlada dostluğumuz var beraber çalışıyoruz, muhtarlar derneği olarak sizleri temsilen bir çok çalışmaya da birlikte imza attı. Bundan sonrada seçilen kim olursa olsun eşit ve adil bir şekilde hizmet götürmeye, elimizdeki imkanların son zerresine kadar sizlere yansıtmaya devam edeceğiz. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın."

Sözlerine Devam Eden Başkna Babaoğlu ; "Ancak zoruma giden mesele şu, zoruma giderken yanlış anlamayın, muhtarlar derneği başkanı kimin olduğu, kimin olacağı sizi ilgilendiren bir mesele, beni ilgilendiren bir mesele değil. Çünkü hepiniz kendi mahallesinde belli bir teveccühe ulaşmış oranın halkı tarafından seçilmiş sevilen ve itibar sahibi insanlarsınız, ve şurada aday kaç kişi olursa olsun, o dernek başkanı seçen irade sizde, bugüne kadar muhtarlar derneği seçiminde kimseyi arayıpta şuraya git oy ver demedim, iki kişi dışında onada yirmi yıllık hukukumuz olmamız nedeniyle, ya arkadaş birileri çıkıp insan yönlendirip, aklı başında koca koca insanların muhtar olmuş , aile büyüğü olmuş , iş adamı olmuş bir dünya insan var. çıkıp aman ha ona ay ver, buna oy ver, bunu destekle bu nedir ya. Size yapılan bir hakaret olarak görüyorum bunu. Aranızda 91 mahalle muhtarından çıktın bir taneniz de, hepinize nazım geçer , hepinizle bir ilişkim var, hanginizi arayıp söyledim, bunca mesele döndü, hepsini takip ediyorum, hepinizi takip ediyorum, ya başkanım bu ilçenin belediye başkanı sensin, burada bir muhtarlar derneği seçimi var, bize gelip birileri müdahale ediyor ,  sizin fikriniz nedir diye hiç biriniz sormadınız. " 

Bir Muhtarın ;"Cahil Kalmışız" demesi üzerine 

Başkan ; "Hayır cahillik meselesi değil, he bir daha söylüyorum, ben müdahale etmiyorum etmeyecem de, sizin iradeniz sizin iradeniz istediğinizi seçin, ama kendinizide kimseye kullandırmayın, kendi adayınızı kendiniz seçin. Ben tekrar dernek seçimlerini ilçemize ülkemize Sakarya Mıza ve seçilecek olan başkana hayırlı ve uğurlu olmasını yüce allahtan hayırlı olmasını nizan ediyorum.."

Turgut Babaoğlu nun konuşmasından, Hendek Muhtarlar derneği seçimlerine siyasi bir baskının yaşandığı ortaya çıkmakta, fakat bu baskıyı ve aramaların kim ve kimlerce yapıldığı konusunda gerek muhtarlar dan gerekse, muhtar adaylarından bir söylem veya açıklama yaşanmaması, baskının hangi aday üstüne yapıldığının gizli kalmasına neden oldu. 

Yapılan oylama sonucunda Soğuksu Mahallesi Muhtarı Emin Kula 41 oy alırken, rakibi Hendek Yukarı Çalıca Mahallesi Muhtarı Kadir Yağlı 50 oy aldı.

Yeni başkanlığa 9 oy farkla seçilen Muhtar Kadir Yağlı, “Birlik ve beraberlik içinde muhtarlarımızın ve ilçemizin sıkıntıları için çok çalışacağız. kongremiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.