Hendek Muhtarlar Derneğinde Muhtarlarla Bir Araya gelen İl Başkanı ve İlçe Başkanı Muhtarların sıkıntı ve dertlerini dinledi. 

Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve yönetiminin gerçekleştirdiği Muhtarlar Derneği ziyaretinde, muhtarlar adeta 2 yıldır Sakarya Büyükşehir Belediyesinden hizmet alamadıkları konusunda sitemde bulundular. 

Bahattin Işıkveren ; “Ben 3 dönemdir muhtarım ben yaptırmadım, hep programda programda programda, bu program nasıl oldu ben çözemedim, Birşey daha söyleyim 2002 den beri benim köyündeki insanlar Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanını tanımazlar, tanımazlar, biz tanıyoruz muhtar olduğumuz için, büyükşehir e geçti geçeli benim köyümde tanımadıkları halde ful büyükşehir kazanıyor. Vatandaş doğal olarak benim bu grup yolumu neden yapmıyorsun diye bana soruyor. 2018 yılında bana Zeki Toçoğlu bana köye git muhtarım ben o yolu yaptıracağım dedi. Geçen sene şantiye çalışmıyor dediler. Bende 6,5 km yol var, ordada yeniköy de onun içinde var, gelip ölçtüler başka bişey yok,  Geçen sen çalışmadı falan diyor Sakarya Büyükşehir,  biz cenazeye ,  denize şuraya buraya, Karasu , Pamukovaya hep çalıştılar başkanım. Bakın bizde Bu sene Hendek’in 10 tane köy yapılacaksa 2 tanesi yapılsın, Bizim Hendek’e hiçbir şey yapılmadı başkanım. Başkanım inandırıcı, yani şöyle 10 tane köy varsa bunun Üçünü yapın deyin ki, 2022 de gerisini yapacağız diyin, bizim buraya hiç gelmiyor. Bir yapıldı bazi köyler o kadar.Neyse İnşallah olur başkanım, 10 öncede başkanımızla da beraber Ekrem Yüce nin yanındaydık programda diyorlar yani programda demek herşey programda ama yapılan hiçbirşey yok.  Bu millette artık vazgeçmeye başladı… bu olaydan.” dedi

Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever Yarıca Muhtarı Bahattin Işıkveren konuşmasının ardından şunları belirtti ; 

“Ne kadar bir alan var, Deminki açıklamam yeterli olmadı ben söyledim  geçen sene iki ilçede yoğunluk gösterdik dedim. Pamukova Mıza asfalt asfalt dökmedik, denemek amaçlı beton yol yaptık. Geyvede yayla yolu yapıldı. Geçen dönem Akyazı da biraz fazla asfalt döküldü diye biliyorlar ama Bilal Başkanında kendi insiyatifiyle asfalt döktüğü yerlerde var. Ben şunu tekrar söylüyorum 2023 seçimine kadar, büyük oranda grup yollarımıza girmeyi düşünüyoruz. He senin 6 km vardır he biz 3 km sini yapabiliriz, önümüzdeki plan bu şekilde. İnşaat yapacağız yolları.  Muhtar bunu şöyle yapabiliriz, grup yollarıyla ilgili atıyorum bu sene bu yaz 30 km dökeceğiz onun planlamasıyla böleriz tekrar bir araya geliriz inşallah. “

Hendek ilçe genelinde pandemi döneminde hiç bir hizmetin gelmediğini belirten bir çok muhtar, kimi 3 dönem kimi 4 dönemdir muhtar olduğunu belirterek, Hendek’te yer alan Sakarya Büyükşehire ait olan grup yollarının bakımlarının sürekli alarak planda olduğunu dile getirildiği son 2 yıldır hiç bir yola müdahale edilmediğini belirtiler.