Evi olmayan dar gelirli vatandaşlarımız için; Mart 2020’de Hendek Belediyesi büyük bir heyecan ve aceleyle, halkımıza Toplu konut müjdesi vermişti.

4 kategoride satış yapılacağı belirtilen bu proje için, 1000 TL bedelle 180’in üzerinde ön talepler alındı.

Aradan geçen bir yılı aşkın zamana rağmen projeye bir türlü  başlanamadığı gibi, Toplu konut projesinin fizibilitesi, gerekli izin ve imar prosedürleri ve proje hakkında şimdiye değin hiçbir açıklama yapılmadı.

Bu konuyla ilgili olarak Hendek Belediyesine vatandaşlarımız adına birkaç soru sormak istiyoruz ?

- Resmi prosedürleri dahi tamamlanmayan bu projenin bu kadar erken tanıtılıp, müjdelenmesi konut bekleyen vatandaşlarımıza ne kazandırmıştır?

- Finans kuruluşlarıyla yapılan görüşmelerde; uygun faiz koşullarıyla 180 ay vade 0,79 faiz oranıyla anlaşma yapıldığı ,bu pazarlıkların devam ettiği, bu faiz oranlarının daha da aşağıya çekileceği söylenmişti.Bu durumda evlerini bekleyen vatandaşlarımız aynı faiz oranları ile kredilerini çekebilecekler mi ?

- Projenin başlangıç ve bitiş tarihleri kesin olarak halkımıza ne zaman duyurulacaktır.

- Toplu konut projesi için Hendek Belediyesi bütçesiyle ivedilikle yapılan,satış ve tanıtım ofisi neden atıl bir şekilde durmaktadır.

Ön taleplerini yaparak, büyük umutlarla bir yılı aşkın bir süredir ev sahibi olmak için bekleyen vatandaşlarımızın evlerine bir an önce kavuşmalarını arzu ediyor,saygılar sunuyorum.

Nihat BAYRAKTAR
CHP Hendek İlçe Başkanı

Toplu Konut Alanı yer aldığı video yayınlanmıştı...