Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Başkanlığı Binasında Hendek Kadın Kolları tarafından bugün saat 11:30’da gerçekleştirilen basın toplantısı düzenlendi.

Basın Toplantısında ilk olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Eski İlçe Başkanlarından Selami Karakadı Konuşmasında ; “2011  yılında uluslararası bir sözleşme birçok ülkenin katılımı ile İstanbul’da yapıldı, Türkiye Cumhuriyeti de bu sözleşmeye imza attı. 2014 yılında yürürlüğe girdi, özet olarak kadına şiddeti ve çocuk haklarını koruyan bir metin, ama bu tartışma konusu olduğu için gündem yoğun” diyerek Hendek Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İlçe Başkanı Emine Hanım’a sözü bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Hendek Kadın Kolları Başkanı Emine Yazıcıtunç konuşmasında ; “ Çok değerli basın mensubu arkadaşlarımız, çok değerli bir önceki ilçe başkanlarım, çok değerli her zaman yanımda olan yol arkadaşlarım. İstanbul sözleşmesi, kadınlara yönelik çocuklara yönelik ve aile içi şiddeti önlenmesi iç ve bunlarla mücadeleye ilişkin avrupa konseyi ile birlikte uluslararası bir sözleşmedir. 2011 yılında izlanmış 2014 yılında yürürlüğe girmiştir. 45 ülke + Avrupa birliği ile birlikte, İstanbul da imzalandığı içinde, adı istanbul sözleşmesi olarak geçmiştir. Türkiye’de sosyal devlete ve adalete su gibi bir ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçmekteyiz. Bugün ülkemizin her bir köşesi, işsizlik, yoksulluk , adaletsizlik ve şiddetle kaynarken  , siyasi iktidar yangına benzin dökecek kadar kontrolünü yitirmiş kararlar almaktadır. Cumhuriyetimizin ilan edildiği tarihten bu yana, kadınlar olarak elde ettiğimiz haklarımız elimizden alınmak isteniyor. Tek amacımız, kadına çocuklara aile içi şiddete karşı önlemlerin alınmasıdır. Hiçbir dine , hiçbir kültüre karşı olmadan tüm kadınların korunmasını istiyoruz. Cesaret biz iz azim biz iz, ekmek biziz, ve mücadele biz kadınlarız. Ülkemizin onurlu, mutlu yarınlara, yükseleceği ellerde biz kadınların elleridir. Çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum katılımınız için teşekkürler saygılar.” dediği basın toplantısına Hendek Kadın kolları yönetimi ve İlçe Başkanları yer aldı. 


İstanbul Sözleşmesi İçin Hendek’te Basın Toplantısı Düzenlediler…