Hendek Küçük Sanayi kavşağında sabah saatleriyle 09:34 sularında, D-100 karayolunun can damarlarından olan Hendek’in ilk giriş kavşağının sinyalizasyon sistemi yine çöktü…

Güpe gündüz ve diğer sinyalizasyon sistemlerinin çalıştı esnada, Hendek Küçük Sanayi Kavşağı sinyalizasyon sisteminin arıza yapması, bir kez daha tehlikeye , göz göre göre , gündüz gözüyle davetiye çıkardı.

Bölgede sabah saatleri olması sebebiyle, yolu kullanmakta olan, yayalar ve sürücüler, fişek gibi giden otomobillerin arasından yolu bölerek gidecekleri yerlere gitmek durumunda kaldılar.

Durumun ciddiyetine varan sürücüler ise, kavşağa yaklaştıklarında hızlarını düşürürken, ışıkların yanmamasını fırsat bilen sürücüler, kavşağı kontrolsüz bir şekilde bölerek, beklemekte olan diğer sürücüleri tehlikeye attılar.

Geçen hafta akşam saatlerinde yaşanan arıza sonrasında, yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, sinyalizasyon sisteminin yeni değiştiğini, fakat çeşitli zamanlarda, arızaların, elektrik kesintisi nedenli yaşandığını belirterek güçlendirme çalışmaları için projeler ürettiklerini ve konuyla ilgili ödenek beklendiği paylaşılmıştı.

Gelinen noktada, en elzem sorunların arasında birde sinyalizasyon sisteminin çalışmaması ve yaşanabilecek mal ve can kayıplarını artıracağı düşünüldüğünde, konunun ciddiyetine varılarak, teknolojik , sönmeyen , kesilmeyen ve kayıt altında olan kavşaklara Hendek halkının ne zaman kavuşacağı merakla bekleniyor.

Hendek Küçük Sanayi trafik sinyalizasyon Işıklarının dün saat 16:15 sularında da arızalı olduğu öğrenilirken, kesintiler esnasında zor anların yaşandığı bölge halkı tarafından belirtildi.