8 Katlı binanın yıkılması sonucu çok sayıda kurtarma ekibinin çalışmalara katıldığı İstanbul Kartal daki Yeşilyurt Apartmanı Çarşamba günü saat 16:00 sularında henüz nedeni tespit edilemeyen bir nedenden dolayı çöktüğü, çökme sonrasında binada yaşamını sürdürmekte olan çok sayıda vatandaşın, binada mahsur kaldığı öğrenildi. 

Çökme sonrasında Türkiye'nin dört bir bölgesinde enkaz altında kalanların çıkartılması için tüm ülke güç birliği yaparak, kesintisiz kurtarma çalışmaları sürdürdü. Bugüne kadar yaşan çökme sırasında yaşamını yitiren 15 vatandaşın naaşlarının çıkarılıp memleketlerine gönderildiği, 13 kişinin ise bina altında sasilim yaralı olarak çıkarıldığı, tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. 

İlçemiz Hendek Kırtktepe Mahallesinden olan Yılmaz ailesininde uzun bir süredir Kartal Yeşilyurt Apartmanında yaşadıklarını çökme sonrasında anne Güler Yılmaz çökmenin ertesi gününde yaralı olarak çıkarıldığı fakat kızları Şevval Yılmaz'ın çökmede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Şevval Yılmaz’ın yarın Hendek Kırtktepe Mahallesinde ikindi namazında kılınacak olan cenaze namazının sonrasında  aile kabristanlığına defnedileceği öğrenildi. 

İstanbul Kartal bölgesinde Google Maps ın yapmış olduğu mahalle çekimlerinde 2014'te çekilmiş sokak görüntülerinde, Yeşilyurt Apartmanı'nın 3'üncü katındaki pencerede görünen küçük kızın, şimdi hemşirelik okuyan Şevval Yılmaz olduğu belirtiliyordu.

Acılı Yılmaz ailesine Hendek Haber ailesi olarak başsağlığı dileriz.