Öncelikli Olarak, Hendek Orman İşletmesi toplantı salonunda, COVİD-19 salgınına karşı sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirleri alınıp eğitimde önce teorik bilgiler anlatıldı. Ardından Eğitim, İşletme Müdür Yardımcısı Recep Tanrıverdi başkanlığında, Orman Mühendisi Nihal Turan, Çamdağı 1917 İşletme Şefi Şevket Köksal, göreve yeni başlayan İşletme Şefleri, orman muhafaza memurları, Yangın İlk Müdahale ekipleri ve İşletme Müdürlüğünün büro dahil bütün personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Orman yangınlarının çıkış nedenleri, yangın harekatı ve organizasyonu, haberleşme, bilgilendirme, orman yangını türleri, müdahale metotları, yangın öncesi harekata hazırlık konuları , yangın sırasında iş sağlığı ve güvenliği , doğrudan müdahale , kontrol altına alma, söndürme, soğutma çalışmaları ve yangın sonrasında yapılacaklar işler hakkında sunum yapıldı.

Hendek’te yangın tatbikatı gerçekleştirdiler…

Hendek’te yangın tatbikatı gerçekleştirdiler…

Hendek’te yangın tatbikatı gerçekleştirdiler…

Hendek’te yangın tatbikatı gerçekleştirdiler…

Eğitimin tatbikat bölümünde, arazözler, ilk müdahale ve su ikmal araçlarının performanslarına yönelik tatbikatlar yaptırıldı. Arazözlerde bulundurulacak yangın ekipmanları, söndürme çalışmalarında kullanılan el aletleri, yangın ekipleri arasında koordinasyon, haberleşme, orman yangınlarıyla mücadelede yangın işçilerinin sevk ve idaresi konularında uygulama yapılarak, eğitim başarılı bir şekilde tamamlandı