Hendek’te Kamu Bankalarından Maaş alan ve 65 üstü vatandaşlara Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü gönüllü hocaları tarafından, banka yetkilileri ile birlikte maaşları bankadan çekilerek, hak sahiplerine maaş tutarları teslim edilmeye başlandı.

İçişleri Bakanlığının 21.03.2020 tarihli genelgesine istinaden 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı başlamıştı.

Hendek’te de uygulamaya başlanıldı, 21 Mart saat 24.00'den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri  sınırlandırılarak sokağa çıkmalarını yasaklandı.

Hendek ve çevre mahallede yaşayan, 65 yaş üzeri vatandaşların  mağdur olmamaları için Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gönüllü olan personeller tarafından maaşları çekilerek, imza karşılığında kendilerini temsil edilmeye başlandı.