Hendek İlçe Kaymakamı Başkanlığında yapılan toplantı sonrasında ilçede eğitim öğretim faaliyeti yürütmekte olan üç okul için yıkım kararı çıktı.

Hendek İlçesinde Halen Eğitim Faaliyetini yürütüldüğü ve Depreme dayanıksız olduğu öğrenilen Okulların isimleri şöyle  ; Dikmen Ortaokulu, Soğuksu İlkokulu, Yeşilyurt Ortaokulu.

Buna göre yukarıda belirtilen okulların en kısa sürede yıkılacağı, burada eğitim öğretim faaliyetleri taşımalı sistem ile yakın bölge de yer alan diğer okullara aktarılacağı öğrenildi.

Buna göre Yeşilyurt Ortaokulu , Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokuluna eğitim faaliyetlerini sürdürdükleri ve Soğuksu İlkokulu ise taşımalı eğitim sistmei ile Aşağı Çalıca İlkokuluna ce Dikmen Orta Okulu ise Karadere Ortaokuluna taşımalı sistem ile öğrenci sevkleri yapılarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdükleri öğrenildi.

Okulların yıkımına ne zaman başlanacağı veya yeni okulların yapımı ile ilgili olarak herhangi bir bilgi verilmezken, uzun süredir eğitim faaliyetlerinin yürütülen bu okullarda yaşanabilecek bir deprem öncesinde önlem alınması büyük önem arz etmekte.