Tüm Türkiye de coronavirus kapsamında sürdürülen çalışmalarla 31 Büyükşehir'de önlemler nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulamaya geçildi. Sokağa çıkma yasağını duyan Hendekli vatandaşlar soluğu marketlerde aldılar…
Bir anda paniğe neden olan sokağa çıkma yasağı sonrasında, saatlerce market önlerinde kuyruklar yaşandı. Zaman zaman tartışlarında yaşandığı marketlerde, vatandaş ürün fiyatlarında fahiş artışlar yaşandığını belirterek, almış oldukları ürünleri geri bırakmak zorunda kaldı. Polis ekipleri ve Zabıta ekipleri kargaşalara müdahale etsede, ilçe merkezi dışında uzun kuyrukların yer aldığı ve kurallara uyulmayan marketlere çokça rastlandı.

İlçe Merkezinde yer alan fırın önlerinde kuyruklar yaşanırken, sosyal mesafe , marketlere maskesiz giriş , sosyal izolasyon gibi bir çok coronavirus önlemleri alınmayarak alışveriş sürdürüldü.

Hendek Cumhuriyet alanında ve bağlantı yollarında trafik nedeniyle araçlar zor anlar yaşarken, vatandaşların bir anlık almış oldukları sokağa çıkma yasağı sonrasında marketlere hucum etmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Hendek Genelinde yapılan anons sistemiyle yapılan uyarılar sonrasında, vatandaşların sokağa çıkma kararları kapsamında, market ve fırınların açık olduğunu duymasının ardından panik havası gecse de, anonsu duymayanlar, marketleri yağmalamaya devam etti.

Sakarya nın En Meşhur Hendekli Youtuber'ı Kenan Esenboa o anlarda kayıttaydı ve Hendek ilçe merkezinde yer alan bir marketteki, Polis ekiplerinin hasasiyeti vurgulayan güzel bir video çayınladı.