Dün Hendek ilçe genelinde yer alan tüm marketlerde polis ekipleri, yaş , maske , sosyal mesafe ve alınan karar ve kurallar uyulup uyulmadığı konusunda denetimler gerçekleştirdi.

Eş zamanlı ekipler, ilçenin çeşitli mahalleri ve Hendek cumhuriyet alanı ve çevresinde sosyal yoğunluğun ve sosyal mesafenin aşıldığı noktalarda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yaş sınırının eşiğinde olduğunu fark ettiği kişilere kimlik kontrolleri yaparak, maske ve kuralları bir kez daha hatırlattı.

Lokanta ve paket servis hizmetleri sunan ve açık olan firmalara da denetimlerde bulunan polis ekipleri, Hendek’e hizmet sunan firmalara önlemler ve alınan kararlar konusunda hazırlıklı olup olmadıklarını ve gözlemlediği durumlarda ihlaller konusunda cezalar yazdı.

Vatandaşın sağlığını düşünen ve İl Hıfzıssıhha kurulu, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıklarınca alınan ve uygulanan kuralları hatırlatarak, maskesiz vatandaşların derhal maske tanımalarını sağlayan polis ekipleri, siper takan ve maske takmayan kasiyerlerin uyararak, hem maske takılması gerektiğini hem de siperlik takılması gerektiğini belirtip uyarılarda bulundu.

Özellikle büyük marketlerdeki, anlık , eş zamanlı kişi sayılarının market metrekaresi ve içerisinde bulundurduğu müşteri sayılarının kesinlikle denetlenmesi gerektiğini belirterek, kasiyer ve yöneticilerini uyardı.