Hendek’te faaliyet gösteren, havai fişek fabrikasında bugün saat 11:02 sularında bir patlama yaşandı… Patlama deprem etkisi yaratırken, bölgede yaşananlarla ilgili detaylar geliyor…

Bölgede yaşanan patlama sonrasında, Sakarya Merkezde de hissedildiği, ilçe merkezinde ise bir çok noktada yer alan vatandaşların bir deprem olduğunu sanarak sokağa fırladıkları öğrenildi. 

Geçmişte çeşitli patlamaların yaşandığı havai fişek fabrikasında yaşananlar ilerleyen dakikalarda sizlerle paylaşılacak...

İlerleyen saatlerde yaşanan patlamanın nedenli büyük olduğu ortaya çıkmaya başladı. Bölgenin 50 km çevresinde hissedilen ve duyulan müthiş bir patlamanın ve duman bulutlarının yaşandığı patlama sonrasında, bölgeye bir çok bakan gelerek çalışmaları yerinde inceledi, bilgiler verdiler.

İlk Belirlemelere göre ismi açıklanmayan 4 çalışanın yaşamını yitirdiği 114 çalışanın hastanelere sevki sonrasında 92’sinin taburcu edildiği, 22 vatandaşına hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

186 kişi olduğu ve hastaneye gittiği tespit edilemeyen ve şu ana kadar ulaşamadığımız kişi sayısının 7 olduğu ve hastaneye sevk edilen 4 kişinin yaşamını yitirdiği 7 kişilik kaybın olduğu 3 kişinin arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.