İlçemiz Hendek Esnaf Odasında gerçekleştirilen ziyarette, Başkan, Hendek Esnafının Durumunu Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Özkoç İle paylaştı. 

Demirel Şunları Belirtti ; “Rahatsızlık sürecinde mağdur edilen esnafın durumu çok kötü, Mart Ayından beri , kahvehaneler kapalı ,  kafeteryalar kapalı, S plakalı araçlar öğrenci taşımacılığı yapamıyorlar. Bunlar sektörel bazda hepsini etkiliyor. Adam para kazansın, manava , kasaba gitsin ki, mazot alsın , akü alsın, lastik alsın, çark durma noktasına geldi. Yıllarca her sabah duasını yapan kepengi kaldıran insan , kendi başına büyük bir mücadele veren sandır, zaman içerisinde Hendek gibi yerde 150 tane iş yeri kapandı. Sakarya genelinde kanun gereği 9700 iş yeri var Bu insanlar ne ile geçinir, bunların yanındaki hali ne olur. Danıştaya İçişleri bakanlığına dava açtık, bir şeyde çıkacağıda yok da. Neden açtık züccaciyeye kapalı kal, lastikçiye , baharat satana kapalı kal , süper marketlere açık olması kabul edilmesi adil değil. Bakkal Mehmet Efendide Mikrop var, Serdivan AVM de hiçbirşey bulaşmıyor. Kendileri 3000 kişilik kongre yapıyorlar, 90 kişilik muhtarlar derneğine kongre yaptırmıyorlar. Bu rahatsızlıktan dolayı esnaf büyük mağduriyet içerisindedir. Ülkede huzur oluşursa küçük esnaf para kazanır, çok zor durumlardan geçiyoruz” dedi.

Gerçekleşen Ziyarete Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nihat Bayraktar ve İl Başkanı Ecevit Keleş de katılırken, Hendek Esnaf Odası yönetimi hazır bulundu.