Hastane çalışanı bir bayanın, ramazan bayramı sonrası, kendisinden şüphelenmesi üzerine yapılan ilk testlerinde korona virüse rastlanmıştı. Ailesi ve bulunduğu mahallenin bir bölümünde karantina uygulaması kararı alınmıştı.

Bölgede yaşamakta olan 19 kişiye korona virüs bulaşıp bulaşmadığına dair, önlem amaçıyla Hendek Devlet Hastanesinde test yapılmıştı. Yapılan testlerin sonuçlarının korona negatif çıkması tüm mahalleyi sevindirdi.

Bir sevindirici haber de Mahalle sakini, Hastane Çalışanından geldi. İlk Yapılan testlerin korona pozitif çıkması sonrasında, hastanede tedavi altına alınan ve bugün gelen ikinci testlerinde testin sonucunun negatife dönmesi büyük sevinçle karşılandı. 

Mahallenin bir bölümünün karantinaya alınmasına neden olan durumun, gelecek testlerde negatif gelmesi durumunda uygulanan karantinanın kalkabileceği öğrenilirken, Hastanede tedavi altında olan mahalle sakini hastane çalışanına uygulanacak üçüncü testin de negatif çıkması durumunda, taburcu edilerek evde tedavi altına alınabilecek.

Tüm durum bu şekilde ilerlemesi durumunda, bölgeye uygulanan karantinanın bir süre sonra kalkabileceği düşünülüyor.