Hendek Atatürk Parkı Konferans ve Nikah Salonunda saat 124:00’de gerçekleşen söyleşiye çok sayıda hendekli kadın katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi Hendek Kadın kolları ve Yönetimi tam kadro söyleşiye katıldı.

Söyleşiye Konuşmacı olarak katılan Avukat Setenay Halis Söyleşi ile ilgili olarak şunları söyledi ; “Bugün kadınların can simidi olan 6284 sayılı kanunu Hendekli kadınlarla birlikte konuştuk. Kanun kapsamında ve tarafi oldugumuz uluslararasi sözlesmeler kapsaminda var olan haklarımızı başvuru yöntemlerini katılımcılara aktardık. Bir şiddet anında neler yapılması gerekiyor ? Hangi birimlere ulaşılması gerekiyor ? Bunlar üzerine konuştuk ve gördük ki önemli olan tek şeyin aslında sadece cesaretli olduğudur.  Bugün tekrar gördük ki Hendek'te cesur kadınların sayısı bir hayli fazla olduğudur, hep birlikte bir zincirin halkaları gibi, adeta bu hukuka aykırılığın önüne geçebiliriz. Amacımız çok daha fazla kadına ulaşma ve kol kola yürümek.Tek eksiğimiz aslinda cesaret.” dedi.

Düzenlenen söyleşiye katılan Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Konuşmacı Avukatlar Gül Erdoğmuş ve Setenay Halis’e düzenlenen söyleşi nedeniyle birer çiçek takdim ederek teşekkürlerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları yönetim kurulu gelecek zaman diliminde Hendek ilçesinde bir çok konuda bilir kişileri bir araya getirerek, söyleşi ve konferans, gezi gibi bir çok etkinliği planladıklarını dile getirerek, gerçekleştirilen söyleşiye katılan tüm katılımcı kadınlara teşekkürlerini dile getirdiler.