İlçemiz Hendek TEM Otoyolu üzerinde yer alan dinlenme tesislerinde yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili olarak, jandarma ekiplerinin 10 gün süren titiz çalışması sonuç verdi.

Parkshop Dinlenme Tesisinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekip ve asayiş ekiplerince yapılan araştırmalar sonucunda;

23.12.2021 ve 02.01.2021 tarihlerinde Parkshop Ta meydana gelen hırsızlık olaylarında yapılan kamera incelemesinde şüpheli şahsın eşkalinin tespit edildiği, her iki olayı gerçekleştiren şahsın aynı şahıs olduğu, fakat şüpheli şahsın biletsiz bir şekilde İstanbul Esenler otogarından otobüs firmalarına otostop çekerek Hendek İlçesine geldiğinden herhangi bir kaydının olmaması sebebiyle kimlik bilgilerine ulaşılamadı.

Hırsızlık olayı şüphelisinin aynı yerde benzer olaylara karışabileceği değerlendirilerek otoyol üzerinde bulunan Parkshop Dinlenme Tesislerinin her iki istikametine de sivil Jandarma personeli görevlendirildi.

Şüpheli şahsın 04.01.2021 günü hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği bölgeye saat 04.00 sıralarında daha önceki olayları gerçekleştirdiği kıyafetlerle ve yine otobüsle tekrar gelmesi üzerine Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Kamera görüntülerindeki eşkale uyan şahsın yapılan kimlik sorgulamasında N.D. isimli şahıs olduğu, başta hırsızlık olmak üzere 15 ayrı suç kaydı olduğu tespit edi. Olay günlerindeki kamera görüntülerinde şüpheli şahsın hırsızlık olaylarının gerçekleştiği iki ayrı günde toplamda 10 ayrı firmaya ait yolcu otobüsüne girdiği görüldüğü ancak Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına yapılan 3 müracaatta 1 adet cep telefonu ve 2 adet laptopun çalındığı tespit edildi

Yakalanan şahısla ilgili olarak Hendek Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş olup alınan talimatlar doğrultusunda şahıs gözaltına alınarak aynı gün mevcutlu olarak adliyeye sevk edilecektir.Savcılıkta alınan ifade ne müteakip Tutuklanarak Ferizli cezaevine sevk edildi.