Hendek Selman Dede Sünnet Etkinliği ve Yağlı Güreş Şöleni yapılacak mı ? sorusu,  Meclis toplantı Salonunda yanıt buldu. “Güreş Yok, Sünnet ve Mevlüt okutulacak ” şeklinde cevapladı.

Her yıl geleneksel hale getirilen Selman Dede Sünnet Etkinliği ve Yağlı Güreş Şöleni bu yıl, Güreş federasyonun sürelerin , tarihleirn belirlendiğini Hendek'e tarih kalmadığı gerekcesiyle, güreşsiz bir şekilde Sünnet ve Mevlüt okutulmak suretiyle gerçekleştirileceği Hendek Meclis toplantısında Bizzat Başkan tarafından açıklandı…

“Güreş ile ilgili de Biz de sizinle aynı düşünüyoruz. Güreşleri, Güreşle ilgilenen arkadaşlarla görüştük. Bu yıl yapılıp yapılmayacağı konusunda tüm ülke genelinde muamma vardı, sonrasında yapılması kararı çıkınca, bizim yaptığımız özellikle, bizim yaptığımız özellikle kırkpınar öncesinde yapılan bir organizasyon, tarihlerin hepsinin dolduğunu, herkes farklı farklı tarihlerle federasyon dan bu süreleri aldığını ve bize tarih kalmadığı gerekçesiyle güreşleri yapmıyoruz. Ama güreş değil, sünnet şölenini yapacağız, orada okumalar mevlütler yapıp, pilavları dağıtacağız, orada güzel bir şey hep birlikte yapacağız” dedi.

Hendek’te “Güreş Yok, Şenlik var”

Geleneksel Hale gelen güreşlerin artık geleneksel halden çıktığını düşünen güreş severler, ilçedeki güreş sporunun her geçen gür eridiğini düşünüyor.

Diğer bir husus ise Selman Dede Sünnet Etkinliğinin ne zaman yapılacağı hususunda henüz herhangi bir tarih açıklanmadı.