Hendek de Gerçekleşen Hırsızlıklara Jandarma Dur Dedi...

Hendek Nuriye Mahallesinde bir hafta arayla gerçekleşen evde hırsızlık ve oto hırsızlığı olaylarını gerçekleştirdiği belirlenen kişiler tutuklandı.

Hendek Nuriye Mahallesinde yer alan bir tesiste 15 Haziran tarihli 18:00 sularında ve 26 Haziran 07:00 sularında yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili yürütülen çalışmalar sonuc verdi. 

Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi’nde 26.06.2021 günü meydana gelen evden hırsızlık olayı ile ilgili olarak Hendek Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırmalar sonrasında Hendek İlçesi merkezinde bulunan ikinci el spot malzemeciye şüpheli M.K. (21) ve şüpheli B.Z. (21) tarafından yaklaşık 20 gün önce farklı günlerde iki adet televizyon (Arçelik ve Samsung Marka) ve bir adet bilgisayarın (HP Marka) para karşılığı satıldığı tespit ettiler.

Çalınan malzemelerin spotçudan alınarak çalındığı yere , alındığı kişiye teslim edilmiştir.

Bu hırsızlık olayını aydınlatma için Çalışmalarını Sürdüren Hendek Jandarma Komutanlığı Aynı Olayı gerçekleştiren kişilerin Evden hırsızlık olayı şüphelisi M.K.’in evinde geceleyin yapılan arama sonucunda otomobil kontak anahtarı ele geçirilmesi üzerine 15.06.2021 günü meydana gelen oto hırsızlığı olayı müştekisi ile yapılan görüşmeler sonucu söz konusu anahtarın oto hırsızlığı olayında ele geçirilemeyen araç kontak anahtarı olduğu anlaşılması üzerine araç anahtarı otomobili çalınan kişiye teslim edilmiştir.

Şahısların 27.06.2021 günü mevcutlu olarak Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesinin ardından M.K. ve şüpheli B.Z. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sakarya L Tipi Ceza evine teslim edilecekleri öğrenildi.