Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarının tabelalarından yer alan “Türkiye Cumhuriyeti” anlamına gelen T. C. ibaresi çeşitli tartışmalar ve alınan kararlarla , birçok kurum kuruluşun tabelasından çıkarılmıştı.

Yaşanan bu T.C. gerdinlikleri sonrasında bir çok yerde tabelalardan kaldırılan T.C ibaresinin kaldırılması konusunda muhalefetin bir çok çıkışı yaşanmıştı. Hataa bir dönem Sosyal medya hesaplarının Başına tepkiyi dile getirmek amacıyla T.C ekleyen milyonlarca kullanıcı konuşulur olmuştu.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında Büyük şehirlerde değişen belediye başkanlıkları, o zaman yanlış olarak düşünülen bu durumu düzeltmek amacıyla ilk icraatları olarak Belediye girişlerinde yer alan belediye isminin önüne T.C. ibaresini yeniden ekleyerek kullanılmasını uygun bulmuşlardı. Bu furye giderek büyüdü ve yerel yönetimlerde de bir çok belediyece doğru olarak düşündüğü bu uygulamaya geri dönerek T.C. ibaresini tabelalarına ekledi.

Hendek Belediyesinde de kaldırılan T.C ibaresi 31 Mart yerel seçimleri sonrasında parti ve başkan değişikliği yaşandı. Hendek halkının sandığa giderek demokrasik bir şekilde oy kullanması neticesinde Büyük Birlik Partisi Belediye başkan adayı Turgut Babaoğlu’nu başkan seçilmesiyle durum değişti.

Hendek Belediye Başkanlık Göreve gelen Turgut Babaoğlu icraatlarına başladı. Bugün Hendek Belediyesi Tabelasında yer almayan T.C ibaresi yenilenerek eklendi.