Hendek ilçesi Akpınar Mahalle muhtarı her geçen gün gerçekleştirdiği etkinliklerle bölgede yaşayan seçmenine seçmen gözüyle bakmadan büyük bir aile gözüyle bakarak mahallesinde muhtarlık görevlerinden öte birçok projeyi, derek yerel yönetimler gerekse kendi çabalarıyla sürdürmekte.

Geçtiğimiz günlerde Birkaç yıl önce Hendek Belediyesinin Seyyar kütüphanesinin bir süre Hendek Muammer sencer caddesi üzerinde bulunan ve burada pek kullanılmayan, kitapların kimsesizliğe itildiği seyyar kütüphanenin kaldırılarak belediyenin bir köşesinde bulunan kütüphaneyi fark ederek, yapmış olduğu yazışmalarla bu seyyar kütüphaneyi mahallesindeki çocukların kullanımı için talepte bulunan muhtarın yoğun çabaları sonuç verdi. 

Hendek Belediyesinin Seyyar Kütüphanesi  Akpınar Mahallesinde yeniden hizmete girmesini sağlayan Muhtar Ogün GÜLMEZ, tüm çocukların yüzünü güldürüyor. Gülmezin bir diğer projesi olan mahallesine bir mesire alanı ve bu alanda çocukların spor faaliyetlerini yürütecekler park alanında, yapmış oldukları talepler doğrultusunda, mahalleye ait olduğu öğrenilen ve uzun süredir atıl olan bir alanda hafriyat çalışmaları yürütülerek bu alanın gençlere kazandırdığını ve aynı alana kurulan park ile çocuklara yönelik bir oyun alanın açıldığını biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Seyyar Kütüphane için birde başkanlık seçimi yapılarak, kütüphane başkanı ve başkan yardımcıları, demokratik bir şekilde seçim yapılarak tüm çocukların katılımlarıyla gerçekleştirdi. Bu muhtar çocukla çocuk olarak aslında bireylerin en çok iletişimi gençlere ve geleceğin teminatı çocuklara verilmesi gerektiğini en büyük örneğidir.

Bu akşam da Mahallede yer alan kütüphane başkanı Tarık güney ve Mahalle gençlerinin başkanı Selcan Karagöz, Akpınar gençlerinin başkanı ve yardımcısı Tamer yaz , Muhammet Baykara ile bir kafeteryada istişare toplantısı yaparak Mahalle gençlerinin sıkıntı ve sorunlarını dinleyen Muhtar Ogün Gülmez, sorunları not alıp en kısa zamanda gerekli çalışmalara başlayacağını belirterek “geleceğin gençlerinin önünü açmak onlara yol olmak her daim şart”. dedi

Gülmez zaman zaman yerel yönetimlerde taleplerinin gerçekleşmesi noktasında sıkıntılar yaşadığını fakat bu sıkıntılarda zaman içerisinde aştıklarını, planladığı projeleri gerçekleşmesinde destek ve köstek olan tüm herkese teşekkürlerini iletti.