BORÇ YAPILANDIRMA SÜRESİ UZADI

Hendek Belediyesi, kuruma borcu olan mükelleflerin borçlarını yapılandırması için tanınan sürenin Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bir ay daha uzatıldığını duyurdu.

SON TARİH 31 OCAK 2021

7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 31 Aralık 2020 Perşembe olan son başvuru süresi, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bir ay daha uzatıldı. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre borç yapılandırma başvuru süresi 31 Ocak 2021 günü sona erecek.

YAPILANDIRMA KOLAYLIĞI

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, “ Belediyemize borcu bulunan mükelleflerimiz, 31 Ocak 2021 tarihine kadar Teknik Hizmetler Binasında bulunan (Kapalı Pazar yeri) Gelirler Servisine başvurarak ya da e-belediye üzerinden borçlar yapılandırılabilecektir. Mükellefler https://webportal.hendek.bel.tr adresi üzerinden belediyemize gelmeden borçlarını yapılandırıp, dilerseler ödeme yapılabilecekler. Vatandaşlarımız Online olarak Sicil,TC Kimlik veya Vergi Numarası ve belirledikleri şifre ile giriş yaparak başvurularını yapabilecek. Kanuna göre peşin ödemelerde borçların gecikme cezası ve faizleri silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplama yapılacak. Ayrıca  yapılan Yİ-ÜFE hesaplaması üzerinden yüzde 90 indirim uygulanacaktır. Ayrıca 6, 9, 12 ve 18 taksitle borçlarınızı yapılandırabilirsiniz.”