"30 Ağustos Zafer bayramı törenleri öncesi,İlçemiz Cumhuriyet alanına asılan bayraklar dikkat çekti.

Şanlı Bayrağımız,Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip ERDOĞAN ve Cumhur ittifakının ortağı sayın Devlet BAHÇELİ’nin posterleri yan yana asılmıştır.

Resmî törenlerde devlet protokolünün kuralları bellidir.Bu kurallar ve gelenekler gereği herhangi bir  siyasi parti başkanının posteri, ATATÜRK ve Cumhurbaşkanının posteri ile yan yana asılamaz.Merak ettiğimiz konu Cumhur ittifakının ortağı Mİlliyetçi Hareket partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin posteri, hangi gerekçe ile asılmıştır.

Asılan bu bayrak kamuoyunda tepkilere neden olmuştur.

Geçmişe dönerek bir hatırlatma yapmak isteriz; 23 Nisan 2013 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Hendek ATATÜRK stadyumunda yapılan törenlerde;dönemin belediye başkanı, devlet geleneklerini hiçe sayarak ATATÜRK posterinin yanına ,Başbakanın posterini asmıştı, bu yanlışa Hendek halkından ve siyasi partilerden tepkiler geldi. Dönemin MHP ilçe başkanı Sayın Turgut BABAOĞLU’da bizlerle birlikte tepki göstermiş ve poster indirilmişti.

Şimdi siz iktidar olunca devletin gelenekleri mi değişti?

Devlet gelenekleri muhalefette farklı, iktidarda farklı uygulanmaz,uygulanmamalı.

Gece yarısı apar topar indirdiğiniz bu bayrakları astıranlar için gereğini yaptınız mı?

Hendek Kamuoyunda oluşan itirazları dikkate alarak, bundan böyle Kurucu liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhurbaşkanımızın posterleri dışında bir başka resim asılmaması için hassasiyetinizi önemle rica ediyoruz."

Nihat BAYRAKTAR
CHP Hendek İlçe Başkanı