Hendek’te Aynı Evde 4 kez yanması Şüphe Uyandırdı

Son günlerde Hendek’te yaşanan yangınlarda çok sayıda can kaybı yaşanmıştır. Bu kez Hendek tarihi dokusuyla yapılmış ve Başpınar Mahallesinin en eski evlerinden kullanılmayan tarihi olarak çürümeye terk edilen binada 2 gün arayla 4 yangın çıktı.

Hendek Başpınar Mahallesinde yer alan tarihi binanın ilk yangınının Pazartesi günü öğlen saatlerinde elektrik kontağından meydana geldiği şüphesi üzerinde durmakta iken, aynı evde ertesi günde Yani salı günü öğlen saatleriyle bir yangın daha meydana geldi.

Meydana gelen ikinci yangın ardından evin kundaklama şüphesi üzerinde durulurken, dün aynı ev üçüncü kez akşam saatlerinde yeniden yanmaya başladı. 

Bu kez itfaiye gece yapmış olduğu müdahale sonrası evi yeniden söndürdü,  fakat aynı ev bu gün 13:00 sularında dördüncü kez yeniden tutuştu, bu kez evin yanmaması için bölge mahalle sakinleri tarafından itfaiyeye ihbarda bulunulması ile yeniden ev söndürüldü.

Yaşanan bu durum sonrasında emniyet ekipleri çevrede incelemelerde bulunarak, evin kundaklanma şüphesinin oldukça güçlendiğini öğrenildi.