BAŞKAN BABAOĞLU İRAD TOPLANTISINA KATILDI

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısına katıldı. Dirençli bir şehir oluşturma planıyla gerçekleştirilen online toplantı hakkında konuşan Başkan Babaoğlu “Tedbirlerimizi alıyor, kayıplarımızı en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

AFET BÖLGESİ SAKARYA

Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Vali Vekili Ersin Emiroğlu Başkanlığında düzenlenen, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından sunumu gerçekleştirilen İl Afet Risk Azaltma Planı konulu videokonferans toplantısına 16 ilçe kaymakamı ve 16 ilçe belediye başkanı ile birlikte katılan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu toplantının önemine vurgu yaptı. Babaoğlu “Afetlerin sık sık yaşandığı Sakarya’mız ve Hendek’imiz için oldukça önemli olan bu toplantı afet öncesi, afet anı ve afet sonrası için alınan önlemler ile can ve mal kaybını en aza indirmemizi sağlıyor. Geçmiş yıllarda yaşadığımız acılarımız zaman geçse bile tazeliğini korurken bir daha bu acıların yaşanmaması adına tedbiri elden bırakmıyoruz. Afet değil tedbirsizlik zarar verir” dedi.

HAKOM İLE AFET YÖNETİMİ SAĞLANACAK

Deprem başta olmak üzere birçok doğal afetin gereken tedbirler alınmadığından dolayı kayıplara yol açtığını dile getiren Başkan Babaoğlu “1943 ve 1999 depremlerinin yanı sıra yaşadığımız sel felaketlerinin acıları içimizde hala taptaze. Afet anı ve afet sonrasında oluşabilecek kaosun önüne geçmek ve kayıplarımızı en aza indirmek adına koordinasyonun sağlanacağı HAKOM projemizde sona yaklaştık. Yaklaşık 566 metrekarelik bina içinde Sağlık İşleri Müdürlüğü, Aile Danışmanlık, Doktor, Sosyolog ve Psikolog, SAKE, TRAC, İHH, Kızılay, Kan Merkezi, HAKUT ile Plan ve Proje Müdürlüğümüze ait bir depo yer alacak. 55 araçlık otoparkın bulunacağı HAKOM, Aile, Sağlık ve Toplum Danışmanlık hizmetleriyle hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. HAKOM ile Hendek afete hazır” diye konuştu.