Hendek’e yeni müftü atandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Hendek İlçe Müftülüğü için Murtaza Gür’ü atadı. Kısa bir süre önce Müftülük görevine atanan Murtaza Gür, dün görevine başladı.

Murtaza Gür kimdir ?

19.07.1974 tarihinde Kocaeli ili Körfez ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini doğduğu beldede tamamladı. Sonrasında hafızlığını tamamladı. 1992–1993 eğitim öğretim yılında İzmit İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1993–1998 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimini ve akabinde aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir Bilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

Görev hayatına 08 Ocak 1996 tarihinde Kocaeli merkez Maşukiye kasabasında Müezzin-Kayyım olarak başladı. Sonrasında Elazığ İl Müftülüğü murakıplığı, Konya Selçuk Eğitim Merkezi kursiyeri ve Sakarya ili Hendek ilçe vaizliği görevlerinde bulundu. Halen 13 Ekim 2005 tarihinde başladığı Tut İlçe Müftülüğü görevinin ardından bir çok il ve ilçede görev yapan Müftü Hendek’e atandı. Gür evli 2 çocuk babası olduğu örenildi.