HENDEK BELEDİYESİNDEN 112 ACİL İSTASYONU

Sağlık alanında hayat kurtaracak önemli bir yatırıma başladıklarını açıklayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Köprübaşı Mahallesine 112 Acil Sağlık İstasyonunun inşasının Hendek Belediyesi tarafından üstlenildiğini duyurdu. Proje kapsamında istasyon önünde bulunan alanda sosyal alanlar oluşturulmaya başlandı.

Hendek’e Üçüncü 112 istasyonu yapılıyor

SAĞLIK BAKANLIĞINA TESLİM EDİLECEK

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek’in nüfusundaki artışa bağlı olarak 2 olan 112 acil yardım istasyon sayısının Sağlık Bakanlığı onayıyla Sakarya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3’e çıkardığını duyurdu. Başkan Babaoğlu, 3.acil yardım istasyonunun ivedilikle Hendek’e kazandırılması adına bina yapımının Hendek Belediyesi tarafından üstlendiğini açıklayarak bilgiler verdi.  Sağlık alanında hayat kurtaracak önemli bir yatırıma imza atıldığını anlatan Babaoğlu, “Devletimiz sağlık alanında büyük yatırımlar ve atılımlar yapıyor. Bizde Hendek Belediyesi olarak katkı sunmak istedik. Devletimiz çok güçlü. Sağ olsun Devlet Büyüklerimiz bizim bu teklifimizi geri çevirmedi. Allah Devletimize ve milletimize zeval vermesin.” dedi. Başkan Babaoğlu 80 metrekarelik istasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının 2 ay içinde tamamlanacağını bildirdi. 

Hendek’e Üçüncü 112 istasyonu yapılıyor

FUTBOL SAHASI-OYUN VE SPOR GRUPLARI

Acil sağlık istasyonun temelinin atıldığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Başkan Babaoğlu, “ 112 Acil istasyonun önünde bulunan yeşil alanda 1 adet mini futbol sahası, çocuk oyun grubu ve spor aletleri yer alacak. Futbol sahasıyla, yeşil alanlarıyla, oyun grupları ve spor aletleriyle yeni projemizin Hendek’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 112 Acil Sağlık İstasyonun hayati önem taşıdığını vurgulayan Babaoğlu, “ Acil hastalık ve yaralanmalarda sağlık ekiplerinin olay yerine en kısa sürede intikali hayati önem taşıyor. Sağlık Bakanlığımıza, Sakarya Valimize ve İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyorum. Devletimiz çok büyük ve çok güçlü… Devletimiz var olsun” diye konuştu.

Hendek’e Üçüncü 112 istasyonu yapılıyor