Hendek Yeni Mahalle de yer alan çocuk parkının hemen yanı başındaki foseptik çukuru her gün adeta taşarak halk ve çocuk sağlığını etkiliyor.

Bölgede yaşayan ve zaman zaman çocuklarını parka getiren vatandaşlar çözüm üretilmediğini belirterek, dolan fosektif çukurunu ilgili kurumlardan ekiplerin gelerek boşalttığını hemen aynı hafta çukurun yeniden olduğunu belirtiyorlar.

Bölgede ağır bir kokuya neden olan bu durum, sivrisinek ve diğer sağlığı etkileyecek bir çok mikrobun oluşmasına neden oluyor.

Hendek Yeni Mahallede çocuklar tehlike altında...

İhbar hattımıza ulaşarak bu durumun önüne geçilmesi için gerek sağlık yetkililerine gerekse yerel yönetimlere seslenen veliler çocuklarını parka getiremediklerini gelen çocuklarında bu ağır kokuyu çektiklerini zaman zaman çukurun üstünden geçerek üstlerine bu kirliliği bulaştırdıklarını belirmek ruetiyle yetkililere seslendiler.

Defalarca konuyla ilgili kuruma bu durumla ilgili şikayette bulundukları, mevcut vilanjörlerle geçici çözüm üretildiğini kalıcı bir çözümün üretildiğini belirten mahalle sakinleri, kalıcı çözüm bekliyor…