TEMMUZ MECLİSİNDE 14 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Hendek Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı salonunda yapıldı. Meclis 7 gündem ve 7 ek gündem maddesini görüşerek karara bağlarken, Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından geliştirilen elektronik oylama uygulaması kullanıldı. Meclis sonunda Başkan Babaoğlu alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin 1. Maddesi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Hendek Belediyesi’ne hibe edilen 54 AEB 571 plakalı çöp kamyonunun 5393 sayılı Belediye Kanunun 15.maddesi uyarınca Belediye Başkanlığımız adına kaydının yapılması ve haczedilemez kararı alınması konusunun Belediye Meclisince görüşülmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi.

112 ACİL İSTASYONU HAYIRLI OLSUN

Gündemin 2. Maddesi olan İlçemiz Köprübaşı Mahallesi Naim Süleymanoğlu Caddesi 3527 Sokak ile 3529 Sokak arasında yer alan yeşil alan üzerinde bulunan parkın ‘’Ali Rıza Albayrak Parkı’’ adının verilmesi maddesi hakkında konuşan Başkan Babaoğlu, 3. 112 Acil İstasyonunu Hendek’e kazandırmış bulunuyoruz Hendek’imize hayırlı olsun inşallah birkaç insanın hayatının kurtulmasına hep beraber vesile olmuşuzdur diye konuştu. Gündem maddesi imar ve bayındırlık komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Gündemin 3.4.5 Maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

SARIDEDE CAMİ PROJESİ

Gündemin 6. Maddesi olan Hendek ilçesi Mahmutbey Mahallesi 517 ada 1, 2, 3 parseller; 518 ada 9, 10 parseller ve kadastral boşluk ile ilgili 30.06.2021 tarihli İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi hakkında ekrana yansıtılan görsel üzerinde konuşan Başkan Babaoğlu, alanda bulunan Cami, türbe ve yolların yeniden düzenleneceğini eskisinden daha iyi ve yeni bir mimari proje ile hizmete sunulacağını dile getirdi. Gündemin 6. Maddesi komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.

AKPINAR MAHALLESİ

Gündemin 7. Maddesi olan İlçemiz Akpınar Mahallesi’nin bir kısmının Çağlayan Mahallesi’ne bağlanması ile ilgili sınır değişikliği talebinin Belediye Meclisince görüşülmesi. İmar ve bayındırlık komisyona ve hukuk komisyonuna oy birliği ile havale edilirken, Gündemin 8,9,10 ve 11 maddelerin kamu yararı kararı alınması doğrultusunda olduğundan MHP Grup Başkan Vekili Yaşar AYGÜNEŞ tarafından tek seferde okunup oylanması teklif edildi. 8,9,10 ve 11. gündem maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 12.13 ve 14. Maddeleri de MHP Grup Başkan Vekili Yaşar AYGÜNEŞ tarafından tek seferde okunup İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilmesi teklifi Başkan Babaoğlu tarafından kabul edildi. Gündem maddeleri oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

AĞUSTOS MECLİSİ TATİL

Meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkan Babaoğlu, “ Ağustos ayı meclis toplantımız kanunen daha önce almış olduğumuz karar doğrultusunda tatil olacak. Eylül ayı meclis toplantısında görüşüp toplanacağız. İlimizde ve ilçemizde yaşanan afet dolayısıyla Sakarya Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimize geçmiş olsun diyorum. Allah bizleri afetlerden korusun kollasın ”dedi.