4 GÜNLÜK YASAK İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması adına hazır olduklarını söyledi. Açıklamada İçişleri Bakanlığının uyarıları ve önemli iletişim bilgileri paylaşıldı

TEDBİRLER

Koronavirüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında Hendek olarak vatandaşların mağdur olmaması için görev başında olduklarını anlatan Babaoğlu, vatandaşlara çağrıda bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara ve uyarılara riayet edilmesinin önemine değinen Başkan Babaoğlu, “4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması boyunca vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur olmayacak. Bunun için tüm düzenlemeler ve tedbirler alınmıştır. Bu kısıtlama salgının yayılmasını engellemek ve sosyal mesafeyi korumak adına getirilmiştir” dedi

UYARILAR

Hendek Belediyesi olarak sistemli bir şekilde vatandaşların hizmetinde olacaklarını söyleyen Başkan Babaoğlu, “Yasak öncesi hemşehrilerimiz ihtiyaç listelerini hazırlayıp sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde temin etmelidir. Hiç panik yapmadan, tüm uyarılar dikkate alınmalıdır. Bu zorlu süreci dayanışma içinde atlatıp her birlikte güzel günlere kavuşacağız. Lütfen biraz daha sabır” dedi.

HAZIRIZ

Kültür ve Sosyal İşler, Sağlık İşleri, Zabıta, Temizlik İşleri ve Çağrı Merkezi başta olmak üzere ilgili tüm birimler yasak süresi boyunca görevde olacaklar. Ulaşım, ihtiyaçların temini, hasta nakil gibi tüm hizmetler aksamadan devam edecek.  Vatandaşların Hendek Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu ve Hendek Belediyesi çağrı merkezi ile irtibata geçmesi istenirken; fırın, akaryakıt istasyonu ve oto lastik tamircilerinin iletişim bilgileri de görsellerle duyuruldu.

BAKKAL VE MARKETLER 2 GÜN AÇIK

23 Nisan Perşembe günü ile 24 Nisan Cuma günleri marketler ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market ve bakkallara gidip gelebilecektir.  25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacaktır.

FIRINLAR VE TATLI SERVİSİ

Yasak boyunca ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.) açık olacaktır.  Ayrıca tatlı satış amaçlı işyerleri sadece evlere/adrese servis şeklinde satış yapabileceklerdir.

PAKET SERVİSLER

Lokanta ve restoran tarzı işyerleri Ramazan ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlaması/yasaklamasının olacağı günler sadece evlere paket servis yapılabilecek.

İFTAR ÇADIRLARI-TÜRBELER

Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. Ramazan Ayı boyunca türbe ziyaretleri kısıtlanacak. 

RAMAZAN DAVULCULARI

Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyaret, kapı zili çalmak gibi davranışlarını önleyebilmek için ramazan davulcularının faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlar / haneler yerine toplu olarak yerel imkanlarla sağlanması esas olacak. Aksi takdirde Ramazan davulcularının tek tek vatandaşlardan bahşiş toplamasına müsaade edilmeyecek

PİDE SATIŞI 2 SAAT ÖNCE SON BULACAK

Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak

ULAŞIM SEFER SAYISI ARTACAK

İftar vakitlerinin öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak iftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısının arttırılması sağlanacak.

MEZARLIK ZİYARETLERİ

Mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı olarak planlanacak. Arefe Günü ile Bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılacak, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.