KURBAN KESİM YERLERİNE DENETİM

Hendek Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğüne bağlı ekipler, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde insan ve hayvan sağlığı için ilçemizdeki özel kesim noktalarını denetledi ve bilgilendirmeler yaptı.

BİLGİLENDİRMELER YAPTI

Tüm dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde temizlik ve hijyen çalışmalarına büyük önem veren Hendek Belediyesi; İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Hendek İlçe Müftülüğü personelleriyle birlikte Kurban Bayramı öncesinde ilçemizdeki özel kesim noktalarını denetledi. Kurbanlıkların hijyenik ortamlarda kesilmesinin sağlanması adına Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler, Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Sağlık, Tarım ve Orman ile Müftülük personelleriyle ilçe genelindeki özel kurban kesim ve satış noktalarında kontrollerde bulunarak koronavirüs hakkında bilgilendirici afişler dağıttı. İşletmelerin hijyen koşullarını da inceleyen ekipler ayrıca tesislerdeki hayvanların sevk ve sağlık kontrolü belgelerini de denetleyip belirlenen eksiklerin giderilmesi için ilgililere gerekli uyarılarda bulundu.

Hendek'te özel kurban kesim noktaları denetlendi...

KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ekiplerimiz, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına görevinin başındadır. Kesimlerde kullanılan bıçaklardan dezenfektanlara, giyilen önlüklerden etlerin parçalanmasına, ışıklandırmalardan havalandırmalara kadar kesimde kullanılacak malzemelere kadar kontroller yapılmış,  sosyal mesafe ve temas konusunda üreticileri bilgilendirici afişler dağıtılmıştır” denildi.

Hendek'te özel kurban kesim noktaları denetlendi...

MEZBAHANE HİZMETTE

Üreticiler, Hendek Belediyesi ekiplerine hassasiyetleri ve bilgilendirmeleri için teşekkür ederken, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun seçim öncesinde verdiği sözlerden biri olan Hendek Mezbahanesi kısa bir süre önce modern bir tesis haline getirilerek hizmet vermeye başlamıştı. Mezbahane Kurban Bayramının birinci gününden itibaren (31 Temmuz 2020) kurban vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” denildi.

Hendek'te özel kurban kesim noktaları denetlendi...