Muhtarlar Derneği Başkanlığına adaylar belli oluyor

Hendek Muhtarlar Derneği Mevcut Yönetiminin görev sürelerinin dolması nedeniyle kongreye gidiyor. 31 Mart 2020 tarihinde kongre gerçekleşecek…

Hendek Muhtarlar derneği kongre öncesinde, kongrede dernek başkanı olmayı hedefleyen muhtarların isimleri belli olmaya başladı. Buna göre iddialı adayların başında gelen Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz başı çekmekte. Bunun yanı sıra üç adayın belirlendiğini belirtmek isteriz, diğer bir aday ise Hendek Yukarı Çalıca Mahalle Muhtarı Kadir Yağlı gelmekte. Diğer bir aday olan ve geçmiş muhtarlar derneği başkanı Hendek Yeni Mahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli nin görevi mazereti nedeniyle burakması sonrasında, göreve gelen Hendek Soğuksu Mahalle Muhtarı ve Şu anda Dernek başkanlığını Sürdüren Dursun Emin Kula Yer almakta.

Demokrasi adına adayların adaylık süreçlerini açıkladığı Hendek Muhtarlar derneği kongreleri her zaman renkli anlara sahne olmakta.

Bir önceki kongre sonrası kurulan yönetim kurulu, 6 ay sonra yeni bir dernek kurma kararı almışlardı. Geçmişte İkiye bölünen Muhtarlar derneği, yeniden bir araya gelerek aynı çatı altında hizmet vermeye başlamışlardı.

Hendek ilçesinde 91 Mahalle muhtarı yer almakta, Bir önceki seçimde 91 muhtardan 89’u oy kullanış ve bu  oy oranına göre aday olan İsmet İskefiyeli 89 oydan 50 sini alarak başkan seçilmişti. İkinci en çok oyu alan ise Dursun Emin kula ise 39 oy almış ve İskefiyeli nin dernek başkanlığından istifası sonrasında Mevcut şu anki dernek başkanlığı görevine gelmişti.

31 Mart 2020  günü gerçekleştirilecek olan Kongrede, şu anlık bizlere gelen haberlere göre 3 aday yarışacağı düşünülsede. Muhtarların kendi aralarında bir aday daha çıkarma durumlarının olduğu düşünülüyor.