"Bir  çocuk kültürel olarak topluma ve evrensel olarak dünyaya aittir"

Hendek’te Bilimin Toplumla Buluştuğu "Çocuklar, Göç ve Sağlık Konferansı"


Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, İl Sağlık Müdürlüğünden  ve Sosyal Hizmetlerden kurum yetkilileri, sağlık çalışanları, öğrenciler konferansa  katılım sağladılar.

Toplumsal farkındalık
Programın açılış konuşmasını yapan Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör, ilçe müdürlüğü olarak göçmenlere yönelik çalışmalarından bahsederek, toplumsal farkındalığın önemini vurguladı.

En değerli varlığımız çocuklar
Konferansın sunuculuğunu yapan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz.Hem.Deniz De Asis  çocuğun toplumumuzun kültürel ama dünyanın en değerli evrensel varlığı olduğunu ve kurumsal çalışmalarında bu konuları önemsediklerini vurguladı.

Göçlere dayalı enfeksiyonlar
Konferansın ilk konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Mikrobiyoloji ABD başkanı Prof.Dr.Mustafa Altındiş, göçlerin istatistik verilerini paylaşarak, göçlere dayalı enfeksiyonlardan bahsetti. Bu konudaki önlemlerin ve çalışmaların geliştirilmesinin önemine değindi.

Savaşın mağdurları kadın ve çocuk
Konferansın ikinci konuşmasını yapan  Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Prof.Dr.Ayşe Ferda Ocakçı  özellikle savaşların yıkıcı etkisinin en mağdurlarının  çocuk ve kadınlar olduğunu ifade ederek ihmal ve istismar konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplumsal duyarlılık artmalı
Konferansın üçüncü konuşmasını gerçekleştiren  Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr.Abulfez Süleymanov sosyolojik bir analizde bulunarak, toplumsal duyarlılığın artmasıyla,  birlik ve beraberlikle sorunları çözebileceğimizi ifade etti.

Koruyucu aile
Kalben Derneği Başkanı  ve oyuncu Pelin Çalışkanoğlu koruyucu aile içindeki kendi yaşam hikayesini anlatarak, bir çocuğun hayatına olumlu bir etki bırakmanın aslında topluma getireceği önemli bir kazanım olduğunu, yaşamsal amaçların bu olumlu hedeflerle belirlenmesi konusunda örneklerde bulundu.
Katılanların soruları ile renkli ve keyifli geçen konferansın sonunda, sunumu gerçekleştirenlere şilt takdimi yapılarak ,organizasyonda emeği geçenlere teşekkür edildi.
Toplumsal duyarlılığın gelişmesi adına kurumsal çalışmalar ve bu tür farkındalıklar önem taşımaktadır.
"Bir  çocuk kültürel olarak topluma ve evrensel olarak dünyaya aittir"