KASAPLAR VE BESİCİLER

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, geçtiğimiz aylarda belediye mezbahanesinin yeniden faaliyete geçmesi adına ilçede bulunan kasaplar ve besicilerle bir araya gelmiş, yapılan görüşmeler sonucunda ihale kararı alınmıştı. Hendek Belediye mezbahanesi bu gelişmelerin ardından 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45.madde hükümleri çerçevesinde 36 ay kiralama için açık teklif usulü ihaleye çıkarıldı. Belediye meclis toplantı salonunda yapılan ihalenin Komisyon Başkanlığını Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yaptı. İhale komisyonunda ise Encümen Üyesi olan meclis üyeleri Yaşar Aygüneş ile Hamit İsmailoğlu, Yazı İşleri Müdürü Onur Üstüncan ve Mali Hizmetler Müdürü Adem Dilaveroğlu yer aldı.

MODERN BİR TESİS OLACAK

Mezbahanenin kiracı tarafından tadilat ve bakımlarının birinci sınıf malzemeden yapılması şartıyla aylık 500 lira kira bedeliyle açılan ihaleye Hendek Et Entegre Hayvancılık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına Şirket Müdürü Ayhan Bal katıldı. Tek firmanın katıldığı ihalede aylık kira bedeli için 600 lira teklif yapıldı. Yapılan ihale sonrasında İhale Komisyonu Ayhan Bal’a teşekkür etti. İhale sonucunun 15 gün için açıklanacağı duyurulurken, Başkan Babaoğlu, “Hendek mezbahanesinin modern bir tesis haline dönüşmesi ilçemize büyük kazanç sağlayacaktır. Kiralayan tarafından mezbahaneye yapılacak olan yatırımlar 36 ay sonra belediyemize ait olacak. Yani kazanan Hendek olacak. Hayırlı olsun” dedi.

KİRALAYAN BUNLARI YAPACAK

İhale kapsamında mezbahanenin  dış yüzeylerinin sıva tamiratının yapılıp boyanması, çatısının onarılması, çevre düzeninin yapılması, hayvan refahının sağlanması için padog sistemlerinin yapılması, kesim odasına devirme kabini yapılması ve mano ray hatlarının konulması, zeminin su geçirmez kolay temizlenebilir malzeme ile kaplanması, kesim esnasında elde edilen deri, kelle, işkembe bağırsak ve ciğer işleme odalarının ayrı ayrı tesis edilmesi ve kesim odasından tesis edilen bu odalara şutların kurulması, kan havuzu ve pompa sistemlerinin kurulması, kimyasal depo hazırlanması, işkembe atıkları için helezon sistemi kurulması, hijyen açısından kirli ve temiz alan girişlerine hijyen bariyeri yapılması, kesim odasına hakim yere gözlem camı koyulması, kesim odasını gözlemlemek için platform yapılması, elektronik tartı sistemlerinin kurulması ve et yükleme rampasının ruhsatlandırma şartlarına uygun hale getirilmesi, 1 adet kesim hücresi, 5 adet sığır kanama kancası, 1 adet sığır kaldırma vinci, 1 adet sığır kanama hattı, 1 adet sığır aktarma vinci, 1 adet geri dönüş hattı ve kanca indirme aparatı, 1 adet sığır aktarma ve işleme kademeli platformu,1 adet sığır aktarma ve işleme kademeli platformu,1 adet sığır aktarma ve işleme kademeli platformu, 1 adet 11m uzunluğunda sığır işleme konveyörü (ikizray), 1 adet hidrolik deri yüzme makinesi , 1 adet içorgan çıkartma platformu ve oluğu, 1 adet hidrolik karkas bölme platformu 50 adet ithal sığır işleme kancası, 1 adet 70m uzunluğunda koridor ve soğuk oda ikizrayı,  1 adet veteriner kontrol platformu, 1 adet havai hat ikizray kantar, 1 adet et indirme ve çeyrekleme elevatörü, 6 adet lavabo ve bıçak strelizatörü, 3 adet sakadat şutlama tavaları, 1 adet pnömatik işkembe atma tankı, 1 adet 6m uzunluğunda sakadat temizleme tavaları, 1 adet duşlama kabini, 1 adet hava kompresörü ve tankı, 1 adet döş açma testeresi, 1 adet karkas bölme testeresi, 1 adet sersemletme ekipmanının kurulması ve temin edilmesi işlemleri kiracı tarafından yapılacak.