Saat 15:00’de Gerçekleştirilecek olan Hendek Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı(Atatürk Parkı içi)  salonunda yapılacak. Görüşülecek olan 4 Madde De belirtilenlere göre “Mülkiyeti Belediyemize ait bazı taşınmazların satılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Tarımsal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan ortak komisyon raporunun görüşülmesi.” şeklinde yer alırken, taşınmazların nerede ve kaç dönüm olduğu belirtilmeden, ilgili komisyonlarda alınan kararların satışa izin verilip verilmeyeceği Hendek için büyük önem arz etmekte.

Diğer bir husus Cumhur İttifakı bilinciyle hareket eden Hendek Belediye Meclisinde, bu kararlara Ak Partili Meclis üyelerinin onaylayıp onaylamaması veya neden satılıp satılmadığı hususunda Hendek halkına karşı asli görevlerini uygulayıp uygulamayacakları merak ediliyor.

BUGÜN GÖRÜŞÜLECEK MECLİS GÜNDEMİ ŞU MADDELERDEN OLUŞUYOR

  1. İlçemiz Büyükdere Mahallesi 1391 ada 18 ve 43 parseller ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
  2. lçemiz Başpınar Mahallesi 165 ada 45, 46, 48, 50, 51, 53, 54, 55 120 parseller ve 166 ada 110, 11 572 parseller ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
  3. Belediyemiz zimmetinde bulunan 10 adet aracın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna göre satışları ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
  4. Mülkiyeti Belediyemize ait bazı taşınmazların satılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Tarımsal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan ortak komisyon raporunun görüşülmesi.
  5. Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Başpınar Mahallesi 1689 ada 2 parsel nolu taşınmazın ihale usulü ile satışının görüşülmesi.
  6. Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunun yer aldığı İlçemiz İkbaliye Mahallesi 9 parsel ve çevresini kapsayan alan ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği talebinin görüşülmesi.
  7. Hendek Belediye Meclisinin 06.10.2011 tarih ve 44 no.lu; 3 katlı yapılarda da asansör yapma zorunluluğu kararının proje müellifleri ve vatandaşlarımızın imzalı taleplerine istinaden iptalinin görüşülmesi.
  8. Belediyemizin ihtiyacı olan 1 adet Ekskavatör, 1 adet Mini Ekskavatör ve 1 adet Forklift iş makinelerinin alınması için İller Bankasından 1.300.000,00 TL Kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU’na yetki verilmesinin görüşülmesi.
  9. Belediyemiz Meclis Üyesi Yaşar AYGÜNEŞ'in Belediye çalışmaları kapsamında inceleme ve araştırma yapmak üzere yolluksuz ve yevmiyesiz olarak yurtdışında görevlendirilmesinin görüşülmesi.