İlçe Merkezi Belediye önünde yer alan açık otoparkı yanındaki Muammer sencer caddesi üzerinde kurulan Kızılay Kan Otobüsüne, iftar sonrası kan bağışlamaya gelen vatandaşlar uzun bir sıra oluştururken, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek, kan verme işlemleri sonrasında çok sayıda birey kan bağışında bulunuldu.

Yaklaşık bir hafta önce Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yapmış olduğu açıklamada "Kan bağışlarımız asgari kritik seviyemiz olan 30 bin lerin altına düştü. İvedi bir şekilde bunun üzerine çıkması gerekiyor." şeklinde bir açıklamada bulun muştu.

hendek kan bağışına koştu

Kan bağışının yaş aralığı olarak 18 - 65 yaş arası ve kilo bakımından 50 kilogramın üzerinde olan her sağlıklı vatandaşın bağışı yapabileceğini dile getirilirken, bayanlar için yıl genelinde 3, erkekler için ise yıl genelinde 4 kez kan bağışında buluna bilemeleri sağlık açısından olduğunu vurgulayan genel başbakan Kınık vatandaşları kan bağışına davet etmişti.

Hendek’te zaman zaman kurulmakta olan kan otobüsünün, çeşitli zaman dilimlerinde kurularak kan bağışlarını sürdüreceği öğrenildi.