Hendek Kalayık Mahallesinde kurulan kooperatif henüz yapılanma aşamasında olduğunu belirten kooperatif üyeleri ilk ziyaretlerini Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu na yaptıklarını belirtiler.

Başkan Babaoğlu “Kalayık Mahallemizde yeni kurulan Kalayık Kadın Kooperatifi'nin değerli üyelerini makamımızda ağırladık. Ekonomide ve üretimde bende varım diyen kadın girişimcilerimizi kutluyor, nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kooperatifin henüz hangi konular için kurulduğu ve ne tür faaliyetlerde bulunduğu açıklanmazsa, Sakarya Ticaret ve Sanayi odasına kayıtlarını “SINIRLI SORUMLU KALAYIK KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ” olarak kayıt oldukları, Kalayık Mahallesi Orta Sk. No: 18 A/a’da faaliyetlerini sürdürdükleri öğrenildi.

Hendek Kalayık’ta Kadın Kooperatifi kuruldu

Bir Süre önce Sakarya’ya gelen Kooperatifçilik Otobüsünü de ziyaret ederek SATSO etkinliğine katıldıkları öğrenildi. Koperatifin Hendek yöresinde kurulan ilk kadın koperatiflerinden olması nedeniyle kadınların ekonomiye ve üretime katkıları noktasında büyük önem ve örnek olması bekleniyor.