EMLAKÇILARIN SORUNUNA
BABAOĞLU’NDAN ÇÖZÜM

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek’te emlak ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren esnafla bir araya geldi.

İSTİŞARE

Hendek Saray Kahvesinde düzenlenen toplantıda emlakçı esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Emlakçılar bu işi yasal olarak yaptıklarını kira, vergi, SGK primi, oda kaydı ücreti yatırdıklarını, ayrıca istihdam sağladıklarını ifade ederek, herkesin kiralama-satış yapmasının önüne geçilmesini istedi. Herkesin kendi işini yapmasını isteyen esnaf, “Bizler emlak harici başka bir iş yapmıyorsak herkesin de kendi işini yapmasını bekliyoruz” dedi. Esnaf ve Sanatkarların sorunlarını çok iyi bildiklerini anlatan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, önemli mesajlar verdi.

RAZI OLMAYIZ

Babaoğlu, “Esnaf ve Sanatkarlarımızı çok önemsiyoruz. Vergisini ödeyip istihdam sağlayan, devletine yük olmadan kendi nam ve hesabına çalışarak katma değer esnafımız ekonomimizin dinamosudur. Devlet esnaf ve sanatkarını korur ve koruyucu tedbirler alır hükmüne dayanarak esnafımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. Hiçbir esnafımızın mağdur olmasına razı olmayız, olmayacağız. Emlak sektörünün bu kanayan yarasını el birliğiyle çözüme kavuşturacağız” dedi

BİLGİYE ERİŞİM

Babaoğlu, “Resmi olarak bu işi yapmaya tam yetkin emlak ve gayrimenkul danışmanlarımızın yani esnafımız için bir sistem açıp,kendileri için belirlenen şifreleri ile sisteme giriş yaparak Belediye tarafından kendilerine gerekli olabilecek bilgi ve belgelere ulaşabilecekler” diye konuştu. Gerekli alt yapı çalışmalarının hazırlanma süreci içerisinde Ticaret İl Müdürlüğü ve Emlakçılar Odasının da katılımlarıyla esnafın bir araya gelmesinin önemine değindi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Hendekli Emlakçılar, davetlerine katılan ve kendilerine bilgiler veren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na teşekkür ederek, başlatılacak çalışmalar için memnuniyetlerini ifade etti Karşılıklı fikir alışverişlerinin ve sektörde yaşanan sorunların dile getirdiği toplantı içilen çaylar eşliğinde yapılan sohbetlerin ardından son buldu.