FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK!

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Zabıta ekiplerinin temel gıda ürünü satışı yapılan zincir marketlere yönelik yaptığı fahiş fiyat, etiket-kasa fiyat ve künye denetimlerinin artacağını duyurdu. Babaoğlu, “Fırsatçılık yapıp milletimizin hakkını gasp edenlerle mücadelemiz sürecek” dedi.

İLGİLİ KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ

Döviz kurunun artışına bağlı olarak artan gıda fiyatlarının, kurun düşmesinin ardından aşağıya çekilmesi beklenirken Ticaret Bakanlığı öncülüğünde başlatılan yoğun denetimler sürüyor. Temel gıda maddelerinde fahiş fiyatın önüne geçilmesi adına Hendek Belediye Zabıta ekipleri de Başkan Turgut Babaoğlu’nun talimatıyla denetimlerini arttırdı. Gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, ürünlerin etiket fiyatlarıyla kasa fiyatlarını karşılaştırırken, fahiş fiyat olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile ürünlerin önceki fiyatlarını araştırıyor. Meyve, sebze ve temizlik malzemeleri ile diğer temel gıda maddeleri titizlikle incelenirken ekiplerin denetimlerini arttırarak devam ettireceği belirtildi.

Hendek fahiş fiyat, etiket - kasa fiyat ve künye denetimleri yapıldı

MÜSAADE EDİLMEYECEK

Denetimlerle ilgili gerekli rapor ve tutanakların ilgili kurumlarla düzenli olarak bildirildiği açıklandı. Denetimlerle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Babaoğlu, “Fırsatçılık yaparak vatandaşımızın hakkını gasp eden hiçbir zincir markete asla müsaade edilmeyecektir. Vatandaşlarımızın hakkını korumak önceliğimiz. İlgili kurumlarla işbirliği içinde denetimlerimizi sıklaştırarak vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Babaoğlu denetimlerin artarak, düzenli bir şekilde devam edeceğini belirtti.