Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Tutkun ve fakülte akademik ve idari personeli de katıldı.

Hendek Eğitim Fakültesini Yeni Dekan Devraldı...

Prof. Dr. Rüştü Yeşil kimdir?

Prof. Dr. Rüştü Yeşil, 1970 yılında Kırşehir’de doğdu. Akademik yaşamına 1994 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini, 2001 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalında ise doktora eğitimini tamamladı. 2002-2012 yılları arasında Gazi Üniversitesi ve Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2012 yılında Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalında Doçentlik unvanını, 2017 yılında ise Profesörlük unvanını aldı. 2017-2020 yılları arasında Ahi Evran Üniversitesi kadrosunda ve Kırgız - Türk Manas Üniversitesinde Profesör unvanı ile görevlendirmeli olarak çalıştı. Bu süre içerisinde Dr. Yeşil, üniversite genel sekreterliği, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Enstitü Müdür Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu.

Dr. Yeşil’in alanında yazdığı 3 kitabı, 10’un üzerinde kitap bölümü yazarlığı ve ulusal  uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış makale ve bildiri çalışmaları bulunmaktadır. Halen Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümünde öğretim üyesi ve Fakülte Dekan vekilliği görevini yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.