Korona virüs kapsamında ilçemizde maske ve dezenfektan dağıtımına devam ediyoruz.

Bu anlamda dün Dereköy mahallesini ziyaret ederek, maske ve dezenfektan dağıtımı gerçekleştirdik, mahalle sakinleri ile sohbet edip sorunlarını dinledik.

Mahalleli Tam 5 gündür sularının akmadığını söylediler. Havaların çok sıcak  olması ve fındık sezonu nedeniyle fındık toplamak üzere  gelenlerle birlikte, nüfus yoğunluğunda ciddi artış olduğunu belirttiler.

Tam 5 gündür,günde 8 tanker su ile 350 hanelik mahallenin su ihtiyacı karşılanmayan çalışılıyor . Ancak, bu sıcakta gün boyu fındık tarlasında çalışıp,akşam evlerine geldiklerinde taşıma sular ile hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını bu anlamda çok sıkıntı çektiklerini,mağdur olduklarını söylediler.

Hendek Dereköy Mahallesi acil su bekliyor…

Mahalle sakinleri su sorunlarına kalıcı çözüm bulunabilmesi için,

Aktefek mahallesindeki su havzasından alınacak suyun, yaklaşık 4 km’lik bir isale hattı döşenmesiyle ,su sıkıntısının giderileceğini ilettiler.

İçinde bulunduğumuz olağanüstü salgın dönemi göz önünde bulundurularak;Bizde buradan Büyükşehir ve Saskİ yetkililerine sesleniyoruz.Dereköy mahallesi sakinlerinin su sorunlarının bir an önce çözülmesi için, gereken ne ise yapılmasını önemle rica ediyoruz.

Nihat BAYRAKTAR
CHP Hendek İlçe Başkanı