Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yakup Eraslan Başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata; OYM Şube Müdürü Mehmet Çalışkan ve Şube Mühendisleri,  İşletme Müdürü Hakan Kızılarslan, İşletme Müdür Yardımcısı, Orman İşletme Şefleri,  orman muhafaza memurları ve yangın ilk müdahale ekipleri katıldı

Hendek de yangın sezonu öncesi tatbikat

Dünyada ve ülkemizde devam eden, Covid-19 pandemisine karşı; maske, mesafe ve hijyen gibi her türlü tedbirlerin alındığı iş başı hazırlıkları, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi.

Tatbikatta; Orman Bölge Müdür Yardımcısı  Yakup Eraslan tarafından, katılımcılara orman yangınları ve özellikleri, yangınları etkileyen faktörler, yangın söndürme metotları, yangın yönetim organizasyonu ve eylem planları, iş güvenliği ve orman yangınlarında kullanılan, araç, gereç ve ekipmanlar  konularında detaylı bilgiler verdi.

Hendek de yangın sezonu öncesi tatbikat

Teorik bilgilerin ardından eğitimin tatbikat bölümünde, OYM Şube Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından,  orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar kapsamında;  Arazöz, su tankeri ve ilk müdahale araçlarında bulunması gereken her türlü malzeme ve kullanılması gereken ekipmanlar, su, köpük kullanımı, hortum serme ve el aletleri ile ilgili uygulama konularında başarılı bir şekilde tatbikat gerçekleştirildi.

Hendek de yangın sezonu öncesi tatbikat

OYM Şube Müdürü Mehmet Çalışkan, Orman Yangınlarında kullanılacak olan, ilk müdahale aracı, arazöz ile su tankerinin sezona hazır olduğunu ve bakımlarının yapıldığını belirtti. Tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı