Hendekte akşam saatlerinde vatandaşları, içme suyu şebekelerinde bir koku ve aşırı klorlu suların çeşmeye gelmesi sonucunda yaşanan tedirginlik, vatandaşın su sıkıntılarını artırdı.

İlerleyen saatlerde, yaşanan durum SASKİ ye iletilmesi sonrasında sudaki koku ve nedenin araştırılması ve giderilmesi için Hendek genelinde tüm depolar ve su şebekelerindeki suyun kesilmesi için çalışmalara başlandı.

Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşın su ihtiyaçlarının karşılanması ilçe genelinde yaşanan bu durum, sudaki koku ve nedenin ortaya çıkması için tüm vatandaşlar şikayet mercilerini çok sayıda şikayette bulunması üzerine bir açıklama yapıldı.

SASKİ nin açıklaması şöyle oldu

“Sayin Abonemiz, bu aksam uzeri icme sularinda koku kaynaklı şikayetler alinmistir. Depolarda ve şebekemizde yapılan ölçümler neticesinde klor seviyesinin normal oldugu tespit edilmistir. Şikayetler neticesinde tedbir amaçlı sular kesilerek sebekeler ve depolarin tahliye işlemine başlanmıştır. Ekiplerimiz tarafından numuneler alinmis ve kokunun kaynağı araştırılmakta olup en kisa surede tekrardan sular verilecektir.”

Vatandaşlar suların ne zaman ve ne şekilde geleceği konusunda bilgilendirme bekliyor...

Ardından bir açıklama'da Hendek Belediyesinden geldi
"Kıymetli Hendekliler;
Bu akşam içme sularında koku kaynaklı şikayetler üzerine; su depoları ve şebekelerde ölçümler yapılmış, klor seviyesinin normal olduğu tespit edilmiştir. Tedbir amaçlı sular kesilerek şebeke ve depoların tahliye işlemine başlanmıştır. Ayrıca su numuneleri alınmış olup, koku kaynağı araştırılarak en kısa sürede sular yeniden verilecektir.
SASKİ Genel Müdürlüğü"