ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Hendek Belediyesi tarafından fındık tarlasında çiftçilere yönelik üretim teknikleri ve yeni metotlar konusunda eğitimler devam ediyor. Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Balsu firması çalışanlarıyla birlikte çiftçiye dal budama, ilaçlama ve topraktan nasıl numune alınacağı hakkında bilinçlendirme eğitimi yapıldı.

KOCAAHMETLERDE ÜRETİCİYE EĞİTİM

Tarımın ve üreticinin yanında olan Hendek Belediyesi, pandemi nedeniyle ara verilen saha eğitim programlarına hız kesmeden devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Hendekli firmaların uzman ekiplerinin desteğiyle Kocaahmetler Mahallesinde bulunan fındık ekili arazide çiftçiye eğitim ve danışmanlık desteği verdi. Fındık hasadın bitmesinin ardından izlenilecek metot ve yöntemler hakkında üreticiyi bilinçlendiren Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, tarımda profesyonelleşerek Hendek’in güçlü bir tarım şehri haline geleceğine vurgu yaptı.

HEDEF TARIMDA GELİŞEN HENDEK

Çiftçilere verilen eğitimde konuşan Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın“ Başkanımız Turgut Babaoğlu tarım alanında çiftçimizle organize olup bu düzeni değiştirmek, gelişmek için bizlere yetki verdi bizlerde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak Hendek’i tarım alanında geliştirmek için var gücümüzle sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Kocaahmetler Mahallemizde sizlere dal nasıl budanır, topraktan nasıl numune alınır, ilaçlama nasıl yapılır bunların eğitimini verdik. Tarımda profesyonelleşerek Hendek’in güçlü bir tarım şehri haline getirmek için bu çalışmalar çok önemli. Bu önemli çalışmalar sayesinde tarım alanında gelişen ve değişen bir Hendek olacak ”şeklinde konuştu.

EĞİTİMLER ÇOK ÖNEMLİ

Aydın sözlerini şöyle tamamladı; “Fındıkta verimin artırılmasına yönelik yapılan bu çalışmaların çok önemli. Saha eğitimleri ya da bilgilendirmeleri üreticilerin yanlışlarını görerek bu yanlışlarını gidermelerini sağlamaktır. Bu tür eğitim programına katılan üreticilerimizin istekli ve öğrenmeye açık oluşu bizleri çok mutlu ediyor” dedi.  Eğitimden memnun bir şekilde ayrılan çiftçiler Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na teşekkür ettiler.