Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. Yıldönümü nedeniyle düzenlenecek Atatürk’ü Anma Programı, 10 Kasım 2021 Çarşamba günü, Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak, Çelenk Sunma Töreninin ardından, Ticaret Merkezi Konferans Salonunda sunulacak Anma Programı ile sona erecektir.

A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıldönümü nedeniyle ilk tören, 10 Kasım 2021 Çarşamba günü Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacaktır.

Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediye Başkanlığına ait çelenkler günün anlam ve önemine uygun olarak hazırlanacak, 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 08.45 de Cumhuriyet Alanında hazır olacaklardır.

Saat 08.50 de Hendek AKV. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sibel BİLEN’in sunumuyla çelenkler anıta konulacak, Saat 09.05’ te Hendek AKV. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Tören Komutanı Seda TAÇYILDIZ’ın vereceği komutla 2 dakikalık saygı duruşu yapılacak, saygı duruşunu müteakip İstiklâl Marşımız Hendek Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Merve ÖZDİL tarafından okutularak bayrağımız yarıya indirilecek ve gün batımında tekrar göndere çekilecektir. Belediye ve Emniyet Müdürlüğü araçları sirenlerini, alanda mevcut diğer araçlar da kornalarını çalarak saygı duruşuna katılacaklardır.

Çelenk Sunma ve saygı duruşuna merkez ilkokul, ortaokul ve liseler, Bayrak ile birlikte, 2’şer öğrenci, okul müdürü ve birer öğretmen ile katılacaklardır.

Cumhuriyet alanındaki tören bittikten sonra toplu halde Ticaret Merkezi Konferans Salonuna hareket edilecektir. Çelenk Sunma törenine katılan daire amirleri ve ilçemiz ortaöğretim kurumlarından  yönetici, 2 öğretmen ve 10’ar öğrenci salonda hazır olacaklardır. Salondaki tören 10.00’da başlayarak, şu sırayı takip edecektir;

ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

İlçemiz Hendek AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı, 10.00’da Ticaret Merkezi Konferans Salonunda aşağıdaki sırayla yapılacaktır.
Programın sunuculuğunu Hendek AKV. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sibel BİLEN yapacaktır.

PROGRAM

Açılış
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması
Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşmalar
Günün Anlam ve Önemini Belirten Şiirlerin Okunması
Mustafa Kemal Atatürk’ün Özdeyişlerinin Okunması
Kapanış

HAFTA ETKİNLİKLERİ

Tüm okullar Bayrak ve Atatürk Posterleriyle donatılarak hafta boyunca Atatürk’ü Anma etkinlikleri yapılacaktır.
10 Kasım 2021 günü tüm ilkokul, ortaokul ve liseler anma programı hazırlayacak ve uygulayacaktır.

GÖREV VE GÖREVLİLER

Çelenk Sunma Töreninin ve Ticaret Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek programın sunuculuğunu Hendek AKV. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sibel BİLEN yapacaktır.
Çelenk Sunma Töreninin yöneticisi, Hendek AKV. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Seda TAÇYILDIZ’dır.
İstiklâl Marşımız Hendek Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Merve ÖZDİL tarafından okutulacaktır.
Tören alanının temizliği, hazırlığı ve ses düzeni Hendek Belediyesi’nce sağlanacaktır.
Tören alanının güvenliği, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıtası tarafından sağlanacaktır.
Tören süresince SEDAŞ tarafından bir elektrik teknisyeni hazır bulundurulacak ve elektrik kesintisi yaşanmaması için gerekli tedbirler alınacaktır.
Ticaret Merkezi Konferans Salonunun hazırlanması, ses düzeni Hendek Belediyesi ve SEDAŞ tarafından yapılacaktır.
Ticaret Merkezi Konferans Salonunda düzenlenecek programın düzeninden Hendek AKV. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat TURAN sorumludur.
İlçe Sağlık Müdürlüğünce ambulans ve gerekli sağlık personeli hazır bulundurulacaktır.
İlçedeki tüm resmi ve özel kuruluşların bayrakları yarıya indirilecektir.
Siren, Hendek Belediye personeli tarafından çalınacaktır.
Daire amirleri Çelenk Sunma Törenine ve Ticaret Merkezindeki Programa bizzat katılacaklardır.
Tüm etkinliklerde pandemi kurallarına hassasiyetle riayet edilecektir.


BU PROGRAM GÖREVLİLER İÇİN EMİR,  SAYIN HALKIMIZ İÇİN DAVETİYE NİTELİĞİNDEDİR.

Halil İbrahim ACIR
    Kaymakam